CAMP DE TARRAGONA, COMUNICATS 
Reunió Regional de la RP Camp de Tarragona de 23 de març del 2022 
Des de la nostra organització sindical us informem dels punts que hem portat a la darrera reunió regional celebrada ahir amb els Caps de la RPCT i els Serveis d'Adminsitració regionals.    
 
Tarragona, 24 de març de 2022.-
 
En data de 23 de març ha tingut lloc la reunió entre les organitzacions representatives, els comandaments regionals i els caps del servei d’administració. A continuació us fem un resum dels punts que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha portat a la reunió.
 
  • ABP Reus
Des del SAP-FEPOL hem reclamat  si ja s’havia rebut el pressupost per realitzar el canvi  de la porta que separa la zona de custòdia, de la zona on està ubicat l’agent que realitza el servei. La resposta per part del Cap d'administració és que aquesta ampliació estava previst executar-la duran el mes d’abril del 2022, però que la Comissió d’Infraestructures ha emès un informe negatiu i es resta a l’espera de quina serà la decisió final.

En referència a la reposició de cadires a la UI-Reus i la mancança de penja-roba se’ns informa que no es podran reposar fins al darrer semestre del 2022, quan es materialitzi la 2a comanda anual extraordinària de reposició de material.

Pel que fa a la petició d’UI Reus de la necessitat de comptar amb USB de gran capacitat per facilitar l’operativa en lloc d’utilitzar els discs durs externs que han quedat obsolets ens informen que tot i que hi ha un sistema establert per la DSIP per demanar aquests perifèrics, sempre serà més àgil fer la petició a través de la Comissió de material.

Respecte la mancança de formació dels agents d’UI Reus dels programaris que són utilitzat per la gestió de les intervencions telefòniques se’ns respon que l’AIC RPCT no ha rebut cap petició al respecte i que les UI no és necessari que tinguin aquesta formació perquè les intervencions telefòniques són realitzades pels efectius de les AIC.
 
  • ABP Tarragonès
Des del SAP-FEPOL insistim en la necessitat d’habilitar més espais a la UI Tarragona, ja que amb la incorporació de més personal l’espai actual ha quedat massa atapeït.
S’havia plantejat a l’inici d’aquesta reivindicació que les dependències del sector de  trànsit de la primera planta s’incorporessin a la 5a planta amb les dels serveis regionals de trànsit.

La Sots-cap regional ens comenta que s’està treballant en aquesta qüestió i encara no hi havia cap determinació al respecte.
 
  • CD Salou
Des del SAP-FEPOL reiterem les queixes en relació a l’ús de l’espai per part de certs serveis regionals de la RPCT que tenen la seva seu a la CD (ARRO-TEDAX).

L’espai del menjador és del tot insuficient, la sala de brífing és rara la vegada que es pot fer servir als canvis de torn perquè es l’espai habilitat per realitzar amb el programa WEBEX les videoconferències amb els partits judicials, el despatx dels fura ha quedat també molt petit i seria necessari trobar un altre espai o ubicació a la CD. La zona d’estacionament pels vehicles d’ús personal també està copsada pels vehicles dels serveis regionals la qual cosa provoca que els agents hagin d’estacionar a fora de les dependències policials amb el risc que comporta (recordem que estem encara a alerta antiterrorista nivell 4).

La Sots-cap regional afirma rotundament que és necessari poder realitzar l’ampliació dels espais i que tot el projecte encara està en fase d’estudi. El Cap d’Administració comenta que s’hauria d’estudiar la funcionalitat dels despatxos i potser establir un canvi d’ubicació del servei WEBEX per facilitar l’ús de la sala de brífing.

Els Caps de la CD Salou estan elaborant un informe que recull totes aquestes mancances, del qual els caps regionals resten a l’espera de rebre’l i poder elevar-ho a infraestructures.

En relació a la minsa seguretat que ofereix la tanca perimetral de la CD Salou el Cap d’Administració ens respon que finalment s’aprovarà un expedient menor per poder executar les millores a la tanca per part del departament.
 
  • Sala 112 de Reus
Des del SAP-FEPOL volem manifestar que el 112 a l’actualitat té 257 efectius i hi ha la previsió que a l’estiu arribin al voltant dels 280. Per gestionar tota la part administrativa d’aquest personal la sala del 112-Reus només disposa d’un administratiu (que aviat marxa a un altra destinació) per dur a terme totes les tasques que són inherents d’administració, la qual cosa és del tot insuficient i això repercuteix en el dia a dia del servei.

El Cap d’Administració ens informa que no s’ha pogut dotar de més personal fins al moment perquè hi ha hagut un problema amb Funció Pública per poder incrementar la RLT i així dotar d’un efectiu més aquell espai de treball. Resten a l’espera de la Comissió de Funció Pública per treure una convocatòria i així poder disposar de 2 administratius al 112.

Sobre les cadires que han arribat de dotació al 112 sobtosament el Cap d’Administració ens manifesta que el servei de gestió econòmica logística del Departament els ha informat que, tot i que en primera instància aquestes cadires tenien la corresponent homologació, ara sembla que ja no la tenen i resten a l’espera de possibles solucions.
 
  • Vehicles a la RPCT
Ens traslladen que arribaran 60 nous vehicles durant l’any policial, però que no disposen de més informació.

Respecte a la demanda de la furgoneta de l’ABP Vendrell la Sots-cap regional ens informa que s’ha sol·licitat un informe de la ràtio de detinguts al Cap d’ABP Vendrell i que consideren que és necessari recuperar aquest vehicle pel bon funcionament del servei de trasllats dels detinguts.
 
  • Agents i caporals en pràctiques
Respecte els agents en pràctiques, des de la Regió desconeixen quina serà la seva situació un cop finalitzat el procés. No obstant, des de la nostra organització sindical hem tingut coneixement que és molt probable que una vegada finalitzeu les pràctiques se us adreci a comissaries afectades pel pla de costes.

Per la seva banda, respecte els caporals i les caporales que estan en pràctiques, a la Regió Policial del Camp de Tarragona se’n quedaran deu (10) per tasques a les Unitats de Seguretat Ciutadana

Aquestes han estat les qüestions tractades. Per ampliar informació podeu posar-vos en contacte amb la persona que SAP-FEPOL té alliberada a la RP del Camp de Tarragona.
      
NÚMERO DE COMUNICAT:C-50/2022 
DATA:24 de Març de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto