COMUNICATS, TRÀNSIT 
Es revisarà el model que pretén tancar sis sectors de trànsit 
Després que des de l'any 2016 la nostra organització sindical ho hagi estat reivindicant i després de les moltes reunions mantingudes (ja sigui amb els propis Ajuntament afectats, com amb els Grups Parlamentaris, l'ACM i la FMC) avui se'ns ha manifestat que s'atura el procés per poder revisar la seva necessitat.  
 
Barcelona, 20 de setembre del 2021.-

L’any 2016 la Prefectura del cos de mossos d’esquadra i la Comissaria General de Mobilitat anunciaven la seva intenció de tancar sis sectors de trànsit (el que suposava el 30% de la totalitat dels sectors).

Des d’ençà (acta del consell de la policia 111/16 de 16 de novembre) i en alguns moments en solitari, la nostra organització sindical ha estat reclamant la necessitat de fer marxa enrere respecte aquestes intencions.

A l’efecte, SAP-FEPOL ha incidit sempre en les repercussions que aquesta decisió podia tenir sobre la seguretat viària, la incidència sobre el servei de seguretat pública, les conseqüències per molts municipis i també (per què no dir-ho) sobre la vida familiar i laboral dels propis especialistes.

És evident (al nostre entendre) que tancar els sectors de trànsit de Mataró, Igualada, Sant Feliu de Guíxols, Mora d’Ebre, Olot i Montblanc afecta contra un servei tant estratègic i sensible, com el de la seguretat viària.

Avui, el Consell de la Policia per boca del Director General ha determinat la necessitat d’aturar el projecte i revisar-lo de la qual cosa ens felicitem i ens sentim clarament partícips.

Des del SAP-FEPOL esperem que en aquest procés de revisió es tingui en compte al sindicat majoritari (també en l’especialitat de trànsit) que durant cinc anys ha estat liderant (moltes vegades com s’ha dit en solitari i perquè no dir-ho criticat) i se’ns convoqui juntament amb la resta d’organitzacions sindicals representatives, per acordar la millor de les solucions per al servei públic i també, per a l’especialitat.

La feina feta durant aquests cinc anys, com son les reunions mantingudes amb tots els ajuntaments afectats (a excepció del de Montblanc), amb tots els grups de l’arc parlamentari, així com també amb l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, a més de refermar la nostra reivindicació, ens dona una imatge general de quin és el posicionament respecte el tancament dels sis sectors de trànsit. I aquest bagatge i visió el traslladarem en aquest nou procés de revisió.

És per això que, després de l’anunci fet avui al Consell de la Policia, des del SAP-FEPOL esperem que d’una vegada per totes es posi fi a aquest projecte de tancament i alhora, s’acordin les bases del veritable projecte de trànsit, el qual passat ineludiblement per un increment considerable de la plantilla, un increment dels recursos materials i també, per garantir la conciliació de la vida familiar amb la laboral dels i de les especialistes que eviti per més temps, la desertització d’una especialitat tan estratègica com la nostra.

    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-127/2021 
DATA:20 de Setembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto