GIRONA, COMUNICATS 
Nou atac a una comissaria policial: No son ni fets aïllats, ni tampoc normals! 
Als fets de Molins de Rei, Manresa i Barcelona entre d’altres, ara s’hi suma l’atac a la comissaria conjunta de Salt  
 
Salt, 7 d'octubre del 2023.-
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP), el Sindicat Independent de la Policia Local (SIP) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME), com a organitzacions majoritàries en la representació del cos de mossos d’esquadra i de les Policies locals, exigim als poders públics, una resposta clara i contundent a la situació que ja fa massa temps, venen patint els cossos de seguretat a Catalunya.

Les tres organitzacions, com a sindicats integrades dins la Federació de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL), alcem la veu per dir que  ja ni ha prou! Ja n’hi ha prou d’ignorar, de treure ferro i de normalitzar uns atacs a cossos policials, que ni son aïllats, ni son normals.

Aquesta nit, la comissaria conjunta de mossos i policia local de Salt ha estat assaltada per un grup d’individus que pretenien emportar-se amb força i violència, un altre que estava essent identificat. Després d’uns moments d’una elevadíssima tensió ha estat imprescindible fer ús de la força, per fer front a una turba que no han dubtat un instant, a organitzar-se per accedir a l’interior de la comissaria i enfrontar-se als efectius policials. Des d’aquí la nostra felicitació per l’actuació realitzada.

A aquest efecte, la Policia de Catalunya exigeix dels seus responsables polítics una acció clara, conjunta i contundent que enviï un missatge a aquells i aquelles que  no dubten en atemptar contra els qui tenim el deure i l’obligació de garantir la seguretat pública del país.

El Govern de la Generalitat, el Parlament de Catalunya i els Ajuntaments del país, no poden mirar cap a un altre costat i ignorar per més temps la successió d’uns fets, que posen en evidència la deslegitimació que s’ha provocat (per alguns sectors fins i tot de manera mal intencionada) dels cossos policials.

De no actuar en aquesta direcció, quin creuen que serà el missatge que rebran els milers de policies que treballen i garanteixen diàriament, el compliment de les lleis, l’ordre públic i els drets de la ciutadania?

Ho direm alt i clar: la policia té la clara sensació que a dia d’avui està absolutament sola. Les policies de Catalunya tenim la clara sensació que, davant d’aquells que ens ataquen, estem clarament desprotegides. I tenim clara la sensació que no aguantarem per molt temps més, situacions com aquestes.  Al final prendrem mal.

Si la responsabilitat política no s’imposa i la seva acció conjunta no protegeix el sistema de seguretat pública, s’arribarà algun dia a una situació insostenible. No podem ser únicament els sindicats els qui reivindiquem els canvis necessaris que protegeixin els cossos policials.  

Catalunya es mereix una policia forta i respectada que tingui la capacitat suficient per donar resposta als reptes als quals s’enfronta. Volem i necessitem garantir la seguretat del país. Però això passa per la defensa de les seves persones membres quan son atacades en l’exercici de les seves funcions i per la legitimació de la seva acció. Senyores i senyors polítics: vostès decideixen cap a on volen anar.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-172/2023 
DATA:7 de Octubre de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies