METROPOLITANA BARCELONA, COMUNICATS 
Reunió Regional RPMB de 20 de maig 
Resum de la reunió entre els Caps de la Regió Policial de Barcelona, els Caos del Servei d'Administració i les organitzacions sindicals 
 
Barcelona, 24 de maig del 2019.-
En data de 20 de maig ha tingut lloc la reunió regional de la RPMB. A continuació us resumim els aspectes més rellevants que s'han tractat amb els comandaments i responsables d’administració de la Regió:
 • Horaris irregulars als dispositius de la regió.
Hem detectat que hi ha dispositius com per exemple el de la Fira d’Abril, on els agents planificats havien d’iniciar servei en horaris que incomplien la normativa vigent (acord 29 de gener de 2015). Vàrem denunciar aquests extrems als màxims responsables per tal que rectifiquessin els horaris d’incorporació de la planificació. Es van donar indicacions per tal de modificar i corregir aquestes irregularitats. En cas de tornar qualsevol afiliat a veure aquestes disfuncions, que es posi en contacte directament amb el seu delegat.
 • Nou grup de treball Fures i U.I
Es crea un nou Sistema de Treball Operatiu Polièdric (S.T.O.P.), format per agents dels FURA i Unitats d’Investigació de diferents ABP’s de la regió. Realitzaran el breafing a l’ABP Eixample, i tindran encomanades entre altres tasques reduir la complexa situació dels MENA. Es realitzarà una proba de sis mesos amb intenció de mantenir-se en el temps, actualment els resultats obtinguts son molt positius. Ens informen que seria ideal tenir voluntaris i en cas contrari es realitzaria una roda, en cap cas volen obligar a ningú. Manifesten que aquest servei encara que els agradaria, no tindrà cap increment retributiu.
 • Mini concurs de Bcn.
Ens confirmen que aquest mes de juny, tenen previst que sortirà el mini concurs per a les places genèriques de la RPMB. No tenen intenció que les bases pateixin modificacions respecte a altres anys.
 • Tancament OAC estació de Sants.
SAP-FEPOL va presentar denúncia a Inspecció de Treball E/17-002712/18 en data 18 d’octubre de 2018, per incompliment de normativa en matèria de prevenció de riscos laborals a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de Sants estació. Set mesos després s’ha fet realitat el tancament per manca de seguretat, restant aquestes dependències únicament per a l’ús i descans dels efectius d’ASTMET.
 • Eliminació del personal administratiu de les U.I’s de la RPMB.
Aquests treballadors passaran a realitzar tasques administratives de recolzament a la recollida de denúncies d’USC, per reduir els temps d’espera dels ciutadans i la càrrega de treball de les OAC’s. La nostra organització proposa que es puguin suplir aquests treballadors per personal de suport no policial (IPT). Ens manifesten que tots els esforços aniran destinats a reduir les càrregues de treball de les OAC’s.
 • Ciutat de la Justícia.
Hi haurà canvis per distribuir les càrregues de treball entre custòdia de majors i menors, el Cap d’ARIC presentarà les propostes. Així mateix les taquilles que ara es troben a l’ABP Sants-Montjuïc passaran romandre a la Ciutat de la Justícia (han d’estar al lloc de treball) i també per reduir temps de desplaçaments. Això perjudica greument als agents ja que perden les places d’aparcament amb el cost econòmic que comporta. Pels agents de l’OAM intentaran també ubicar les taquilles al mateix edifici.
 • ARRO.
El dispositiu TOGA es mantindrà a la ciutat de Barcelona com fins ara, no es reduirà com a altres regions policials. Han de respectar l’ordre del President del TSJC. El gimnàs que es fa ús a l’ABP Sant Andreu, el retiraran per problemes de seguretat (l’edifici no està preparat per suportar tant de pes en una sala), Estem buscant altres alternatives per poder realitzar entrenament físic, ja que és imprescindible per desenvolupar amb seguretat i professionalitat les seves funcions . El tatami restarà tal com està ara.
 • Àrea de Custòdia de Les Corts.
Es preveu que els moviments per a la propera roda d’ARIC es realitzaran amb les incorporacions del Concurs General, aproximadament al mes de setembre. El permís d’obres per millorar la visualització de les càmeres de l’ACD ja està executat i es realitzarà en dues o tres setmanes.
 • Planificació de romanent en setmana anterior o posterior a vacances.
Hem detectat diversos casos a la RPMB, on s’ha planificat romanent justament a les setmanes anteriors o posteriors a les vacances, per la qual cosa vàrem presentar escrit denunciant aquests extrems. Aquest any es va planificar el romanent a l’inici de l’any policial quan ja s’havien demanat les vacances però sense tenir-les concedides, estem treballant per tal que canviïn aquests dies de romanent.
 • Material de protecció als vehicles patrulla.
Informem de la manca de material (cascs, escuts, etc.) i l’estat del mateix, ens manifesten que es va retirar el que es trobava defectuós, però no hi ha previsió de reposar-lo per manca de pressupost.
 • ABP Ciutat Vella.
Instal•laran un aparell de refrigeració en aproximadament sis o vuit setmanes, també està previst un aparell de climatització per millorar les condicions de temperatures especialment a la zona d’OAC. Sol·licitem informadors de l’ajuntament per ajudar i agilitzar el servei de porta i atenció al ciutadà, també per altres Comissaries amb similars casuístiques. Ens informen que el conveni amb l’Ajuntament s’ha trencat i no disposarem d’aquesta eina, reclamem més traductors.
 • SRC.
Manifestem l’excés de càrrega de treball i condicions laborals dels efectius de Sala Regional, volum de conferències per operadors i ansietat per poder realitzar les funcions amb un mínim de rigorositat. Ens manifesten que hi ha manca d’efectius arreu, demanem un sobreesforç per augmentar el nombre d’agents (presentarem proposta).
 • Planificació jornades de formació.
Actualment s’hauria de planificar en dia festiu amb un mínim de sis hores, es té la intenció de realitzar jornades senceres formatives de 8,5 hores agrupant formacions diverses. Es realitzarà una prova pilot on els agents es podran apuntar per formació del TIR, el dia que els interessi.
 • Cadires OAC’s.
Aquesta setmana començarà el repartiment de les noves cadires, prioritat per les OAC’s, però també s’atendran altres peticions realitzades. Insistim que davant de qualsevol mancança es posi en coneixement mitjançant N.I. El dia 28 de maig, els sindicats estem convocats per assistir a una reunió on els punts a tractar seran:
 1. Tancament de les Sales de Comandament.
 2. Informació sobre l’oferiment de la nova Àrea de Seguretat Institucional (ASI).
 3. 3. Plad’estiu.
Com sempre us mantindrem informats.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-76/2018 
DATA:24 de Maig de 2019
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto