CENTRAL, COMUNICATS, INVESTIGACIÓ 
SAP-FEPOL demana el tancament del laboratori de Policia Científica de la RP Central 
Després que l'any 2019 la nostra organització ja presentés un escrit i el Departament certifiqués el que veníem denunciant, aquest no ha fet absolutament res per arreglar aquestes deficiències    
 
Manresa, 31 de maig de 2021.-

El passat 20 de maig, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) va fer una nova visita a la Unitat de Policia Científica de la Regió Policial Central de la comissaria de Manresa. Les condicions sota les quals han de treballar les persones que hi estan destinades ha provocat una nova denúncia de la nostra organització sindical.

Aquesta visita no és la primera que genera un escrit de denúncia. Tal i com ja vam fer el 14 de novembre del 2019, SAP-FEPOL ha denunciat novament unes instal·lacions penoses que no compleixen la normativa de seguretat laboral.

La mala instal·lació d’un sistema de ventilació per si mateix insuficient, una manca d’espai insuportable, una sortida de gasos del tot inacceptable i un sistema d’il·luminació del tot deficient provoquen unes condicions pèssimes que fan impossible el normal funcionament d’un servei específic com el de policia científica.

Fins a tal punt arriba la gravetat de la situació denunciada, que les males condicions sota les quals han de treballar els efectius de la Unitat Territorial de Policia Científica de la RP Central posen també en risc, a la resta d’efectius policials que desenvolupen el seu servei en aquestes dependències policials, ja que els gasos sortints del laboratori poden estendre’s (i de fet s’estenen) per tota la comissaria.

Des del SAP-FEPOL considerem gravíssim i negligent que després de la denúncia interposada per la nostra organització sindical el novembre del 2019 i després que (com a conseqüència de la qual) els tècnics del Departament d’Interior fessin la respectiva inspecció de riscos en aquestes dependències, l’Administració no hagi fet cap tipus d’actuació que posi solució a aquesta penosa situació.

És per això que, veient la desídia del Departament, i en una nova denúncia presentada a la Inspecció de Treball de la Seguretat Social, SAP-FEPOL ha demanat el tancament provisional del laboratori de la UTPC de la RP Central, fins que no es compleixi la normativa química i no es garanteixin la salut de les persones treballadores.

Des del SAP-FEPOL no podem permetre que es continuï posant en risc la salut dels nostres companys i de les nostres companyes i, tal i com féssim amb la Unitat Territorial de Ponent, estarem pendents de l’evolució d’aquest lamentable episodi, fins que es realitzin les obres pertinents i es compleixi tota la normativa sobre seguretat i salut laboral.       
NÚMERO DE COMUNICAT:C-83/2021 
DATA:31 de Maig de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies