COMUNICATS 
SAP-FEPOL celebra l’increment d’efectius acordat avui per la Junta de Seguretat 
Juntament amb la resta de millores acordades, el d'incrementar el sostre d'efectius fins els 22.006 policies, és evident que suposa un salt qualitatiu que ha de tenir impacte directe sobre el sistema de seguretat pública de Catalunya.  
 
Barcelona, 5 de novembre del 2021.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) celebra el resultat de la Junta de Seguretat de Catalunya, en la qual (entre d’altres qüestions també molt importants) s’ha determinat incrementar el sostre d’efectius del cos de mossos d’esquadra, fins arribar a les 22.006 persones membres.

L’acord pactat avui fa justícia a la demanda històrica que any rere any, la nostra organització sindical ha realitzat denunciant la manca d’efectius, amb la seva campanya sindical #sotamínims. Per tant, que finalment s’hagi adoptat un acord com el d’avui és una bona notícia i una notícia del tot positiva, tant pels interessos particulars de la Policia de la Generalitat, com pels generals de tota la ciutadania de Catalunya.

Enrere ha de quedar ja, l’excessiva càrrega de treball que fins que no s’incrementi la dotació del cos de mossos haurà hagut d’assumir la plantilla actual. I de la mala experiència viscuda caldrà prendre nota per evitar tornar a caure en errors que no s’haurien d’haver produït mai.

Així mateix és evident que l’increment d’efectius obligarà al Govern de Catalunya a prendre altres mesures que hauran de tenir un impacte directe sobre les condicions de treball de les persones membres del cos de mossos d’esquadra i també, sobre el pressupost que el Govern haurà de destinar al Departament d’Interior.

Noves comissaries que assegurin la rebuda d’aquest increment d’efectius i respectin la normativa sobre salut laboral, més vehicles que augmentin les dotacions policials al carrer, i més i millor material policial hauran de ser els reptes futurs, que el Departament d’Interior haurà de fer front de manera imminent.

A ningú se li escapa que l’ingrés d’aquestes noves incorporacions, sumat al dret de la jubilació anticipada que ara ens toca assolir, ens ha de permetre rejovenir una plantilla, la mitjana d’edat de la qual ha crescut de manera exponencial els darrers anys.


És per això que  la nostra organització sindical considera  l’acord d’avui, de vital importància per millorar un servei de seguretat pública que s’ha vist prou malmès la darrera dècada. Com a organització sindical ens en sentim també partícips i creiem que el col·lectiu que representem era qui més es mereixia l'acord pactat avui a la Junta de Seguretat de Catalunya entre el Govern de la Generalitat i el de l'Estat.   
NÚMERO DE COMUNICAT:C-152/2021 
DATA:5 de Novembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto