PONENT, COMUNICATS 
Reunió Regional de la Regió Policial de Ponent de 29 d’octubre 
Resum de les qüestions tractades a la reunió entre comandaments i organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d'esquadra 
 
LLeida, 30 d'octubre del 2020.-
En data 29 d’octubre ha tingut lloc la darrera de les reunions que de manera periòdica es fan entre els representants sindicals i els caps regionals de Ponent. En aquest document us traslladem dels punts més rellevants tractats.
  • COVID
El proper Comitè de Seguretat i Salut Laboral està previst per al proper 12 de novembre, lloc on ens donaran tota la informació al respecte. No obstant, se’ns informa que a dia d’avui hi ha 40 efectius al seu domicili amb baixa (14 especialment sensibles, 8 positius, 7 pendents de resultat, 2 pendents de proba i 9 negatius però que encara no es poden incorporar). Fins a dia d’avui s’han aixecat cinc-centes setanta-dues (572) actes no portar mascareta a la via pública 572. Respecte el material de protecció, tot es distribueix a les comissaries segons la seva petició i predicció de necessitats. A més a la regió hi ha un estoc per fer front a possibles necessitats. Cada mes es fa un repartiment. Per tant, les mancances poden ser puntuals però hauria d’haver material suficient a tot arreu per a tothom. La dotació i distribució d’EPI els marca la Comissió Tècnica de Prevenció i Seguretat. A la nostra regió està repartit tal i com es marca. Si es vol fer un canvi s’hauria de demanar a la reunió del dia 12. Per últim se’ns informa que s’han incrementat les hores de neteja a totes les comissaries de la Regió per tal de cobrir neteges i desinfeccions necessàries.
  • Pla de seguretat dependències RPP.
Actualment s’han substituït les càmeres de les comissaries i ara, tot i que desconeixen els terminis, toca les pilones davant les portes d’accés. Qualsevol altra petició ja està plantejada al Pla d’Actuació de Seguretat i el Comitè corresponent ho va validant. En quan a la resolució de les noves càmeres, el problema és que s’ha intentat agafar el màxim camp de visió possible i això comporta pèrdua de resolució. El tema que es veuen les carcasses de les càmeres, això es pel tema de protegir-les del sol. Per tant, per tal de tenir més resolució s’han de fer uns canvis substancials. La solució serien unes càmeres motoritzades però no està previst el canvi. La petició s’ha de portar a la Comissió Tècnica. Les botoneres als pàrquings en principi s’instal·laran el 2022 i aniran amb càmeres per l’accés. Les botoneres d’accés a les comissaries ja està més avançada i serà cap al 2021.
  • Infraestructures i Obres:
Respecte la reestructuració de la Comissaria de Lleida està previst per a l’any 2020 les obres més bàsiques, com adequar l’antiga Sala de Comandament i altres espais. Ja de cares al 2021 es realitzarien les obres més complexes. Respecte els bancs amb espatlleres als vestidors, ens diuen que aquests bancs no estan homologats i els que es disposen són els de dotació. S’hauria de valorar alguns de dotació. Pel què fa a la gotellera de la Comissaria de Tàrrega està previst que la repari la mateixa empresa que ha reparat la de Balaguer. No obstant s’ha de fer amb el pressupost del proper any. Per altra banda se’ns comenta que els vestidors femenins s’han de fer nous a totes les comissaries de la regió. Tàrrega i Balaguer ja tenen la petició d’ampliació pels vestidors i per a la primera es miraran de posar penjadors per a les armilles. En a la comissaria de Mollerussa es reconeix una manca d’espai, no només en els vestidors sinó a la comissaria. Al respecte s’han fet fins a tres peticions de col·locació de mòduls al pàrquing. Es tornarà a sol·licitar. La previsió de la nova comissaria se’ns trasllada que el projecte està previst per al primer trimestre del 2021 i no s’espera que fins el tercer trimestre del 2023 estiguin acabades les noves dependències. Quan aquesta nova comissaria sigui una realitat es preveu traslladar Trànsit Tàrrega a la nova Comissaria. No es preveu que s’arregli el problema de fums fins que es faci aquest trasllat. Des del SAP-FEPOL hem reclamat per aquesta i per a totes les comissaries el compliment estricte de la normativa sobre seguretat i salut laboral. La marquesina pel pàrquing de Borges es va demanar fa temps i es va denegar a nivell de tot el cos. Tenen la mateixa situació que es té per exemple a Lleida. La càmera de fotos de l’Àrea de Custòdia de Ponts, en el seu moment es va fer la comanda de càmeres i han arribat recentment. Ara falten que arribin les de custodia de Balaguer i Ponts que ja estan demanades. De moment i mentre no arribin les noves, es portaran les que tenien a UTPC. L’intèrfon al despatx de funcions d’OAC d’Artesa de Segre són conscients que s’ha de posar, tot i que és competència de l’Ajuntament. Ja s’havia acordat amb l’Alcalde de posar-lo. Es tornarà a sol·licitar.
  • Parc mòbil
La distribució és imminent. Es desconeix com es farà el repartiment. En la comissió es van aportar algunes millores pels vehicles i s’estan realitzant. A mesura que vagin acabant les millores s’aniran repartint esglaonadament. Són coneixedors de la manca d’un vehicle de paisà i d’un 4x4 a la Noguera. Els primers vehicles en arribar seran per reposar les manques. Per últim, respecte els carregadors pels vehicles, si es valora que es una necessitat es demanarà.
  • Personal
Hi ha instruccions per tal que es facilitin tots els canvis necessaris per conciliar la vida familiar amb la laboral en casos de necessitat per la situació actual. Respecte la reclamació del SAP-FEPOL sobre hores extraordinàries ens comenten que està fora de la competència de la regió. Pel tema d’Òdena ens confirmen que no hi ha intenció de pagar cap de les hores que es va fer. La nostra organització sindical continuem exigint la necessitat d’aprovar bosses d’hores estructurals per reduir el efectes que provoca la manca d’efectius.
  • Neteja
La neteja és deficient a Mollerussa, hi ha hagut queixes per les substitutes de la titular habitual però s’ha canviat aquesta persona i sembla que ara funciona. Se’ns recorda que la neteja de les motocicletes s’ha de fer amb la SOLRED per part de cada agent igual que es fa la neteja dels exteriors de vehicles.
  • Previsió nova uniformitat.
Està prevista pel segon semestre del 2021. SAP-FEPOL
  • Altres temes.
Torns dinars/sopars de caps de setmana, si es respecten els tres torns no hi ha d’haver problema. En quan al menjador de Ponts són conscients que no hi ha ventilació i que és un problema de l’estructura de la comissaria. Placa de record per als companys que ens han deixat. Per aquest tema existeix el monòlit d’Egara i que es va fer per aquest motiu. La placa que hi ha a la Comissaria de Tàrrega es va posar abans de  l’existència del monòlit a Egara. Unificació de Científica regional amb ABP, ens comuniquen que sí perquè és un projecte del cos que va en aquesta direcció. Cervera i Balaguer mantindran el seu grup i a Lleida s’unificaran (segons marca el projecte). Màquina de botelles d’aigua de 1.5 litres a Ponts, s’ha fet la petició tot i que és difícil pel tema de rendibilitat. Habilitar un carril a la màquina ja existent és més complicat. Aquest han estat els principals punts tractats a la reunió, si teniu qualsevol dubte podeu adreçar-vos als delegats que el SAP-FEPOL té a la Regió Policial. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-182/2020 
DATA:30 de Octubre de 2020
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto