CAMP DE TARRAGONA, COMUNICATS 
SAP-FEPOL al costat dels efectius policials destinats a la Sala 112 de Reus: la situació és insostenible 
La nostra organització sindical porta massa temps denunciant la sobrecàrrega de treball que venen patint els efectius destinats a la Sala 112 de Reus. L'argument de les tauletes s'està mostrant del tot insuficient i per tant, tornem a reclamar l'aprovació de bosses d'hores extraordinàries. 
 
Reus, 18 de juny del 2021.-
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) porta massa temps ja denunciant les deficiències en recursos humans que ve patint la Sala 112 de Reus. Tant en les darreres sessions ordinàries del Consell de la Policia, com en escrits de 2 de març de 2021, de 9 de desembre, de 15 de setembre, de 3 de juliol, de 3 de juny de 2020 i tants altres, la nostra organització sindical ha insistit sempre en la necessitat d’incrementar la dotació de recursos en aquesta destinació.

No obstant, totes les respostes obtingudes sempre han anat en la mateixa direcció: cal esperar veure quin impacte tenen les tauletes en la gestió dels incidents i com afecta en la càrrega de treball dels efectius policials que hi estan destinats.

Doncs bé! Ja sabem quin és l’impacte i, des de la nostra organització sindical podem afirmar que els treballadors i les treballadores d’aquest servei tenen la clara sensació que les coses ni funcionen, ni se’ls escolta! Cal una solució ràpida! I cal trobar-la ja!

Avui, SAP-FEPOL vol tornar a denunciar la situació que segueixen patint els efectius policials de la Sala 112 de Reus, els quals com diguem ja estan cansats de la situació que des de fa massa temps venen suportant. La dificultat diària que la Sala 112 de Reus té per garantir el mínim d’operadors per torn que es va fixar durant l’estiu passat, està generant fins i tot, estats ansiosos i d’extrema tensió en les persones que hi estan destinades.

Cobrir conferències amb un sol operador o fusionar conferències de diferents territoris on les patrulles del CME desenvolupen les seves funcions ha passat de ser puntual, a ser habitual. Els torns de descans en cap de setmana, per la manca d’efectius constantment denunciada per SAP-FEPOL, està provocant que durant les tres hores que duren només hi hagi dos o tres persones operadores pendents de les conferències.

La situació porta temps essent insostenible i a l’efecte, la síndrome “burnout” a la qual estan exposades les nostres companyes i els nostres companys és del tot inadmissible. A més, l’arribada de l’estiu agreujarà encara més (si no es soluciona abans) aquesta situació.

Cal que dos efectius es vegin obligats a gestionar fins a noranta-quatre (94) incidents ells sols en un sol servei, en atenció per exemple, de les patrulles de Lleida i comarques? Cal que un sol efectiu hagi de gestionar fins a quaranta-nou (49) incidents ell sol durant un sol servei per cobrir Manresa?

L’argument de les tauletes no s’ha mostrat fins ara efectiu. Fins i tot hem de denunciar una mancança i una sèrie de deficiències amb aquestes que no permeten cobrir el torn de totes les patrulles que hi ha a cada torn amb total garanties.  Per tot això, la nostra organització sindical vol donar veu a les notes informatives que avui, els efectius policials (cansats i esgotats d’aquesta situació) han començat a escriure.

Així doncs, instem a la Direcció General de la Policia i a la Prefectura que posi fil a l’agulla, solucioni aquesta situació i mentre no sigui possible, s’aprovin bosses d’hores extraordinàries per tal d’activar recursos excepcionals en pro del servei de seguretat pública i de la salut de les persones treballadores.
 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-89/2021 
DATA:16 de Juny de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto