COMUNICATS, TRÀNSIT 
S’incomplirà la previsió d’adquisició de cascs per a motoristes del cos de mossos d’esquadra per aquest 2022 
Aquest incompliment provocarà que la certificació de vida útil dels cascs actuals caduqui. Per aquests extrems la nostra organització sindical ja ha reclamat que aquells efectius que no tinguin aquest EPI en condicions passin a fer patrullatge en vehicle de quatre rodes. 
 
Barcelona, 6 de juliol del 2022.-
 
Ahir 5 de juliol es va reunir de manera extraordinària la Comissió Delegada de Materials del cos de mossos d’esquadra. El motiu únic de la reunió era traslladar-nos les dificultats que s’han donat per la licitació i compra de 650 cascs per a les unitats de trànsit i de 250 per a les unitats de seguretat ciutadana del cos de mossos d’esquadra, per aquest mateix 2022.

Segons se’ns va informar en la reunió d’ahir, per enguany hi havia la previsió per a l’adquisició, mitjançant concurs de licitació, de 900 cascs en total, de motoristes del cos de mossos d’esquadra, a la qual s’hi van presentar dues empreses (SCHUBERT i SHOEI).

Segons sembla, una de les marques (SCUBERT), al quedar exclosa del concurs per no complir amb alguna de les característiques que el Departament d’Interior sol·licitava, ha presentat recurs contra aquesta decisió. Aquest fet origina que es pugui arribar a la via judicial i per tant, la licitació es pugui allargar durant molts mesos més.

És per això que, segons se’ns ha informat, s’ha decidit fer una nova licitació de cascs la qual fent-se efectiva a finals d’any, provocaria que els cascs no arribarien a destí fins mitjans d’any del 2023. Aquests extrems provoca de facto, l’incompliment de les previsions inicials, i a l’hora que la data final de certificació dels cascs actuals es vegi superada.

En aquest sentit, la Divisió Tècnica ens ha comunicat que les empreses fabricants dels cascs actuals faran una revisió d’aquest Equip de Protecció Individual i certificaran (en cas que estiguin en condicions) la seva nova vida útil. En cas que, per motius d’estat, els cascs no superin la certificació s’ha previst la compra per la via d’urgència (a través d’un procediment menor) d’una cinquantena de cascs.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ja hem elevat la nostra queixa per aquesta demora ja que novament es posa en risc la seguretat dels motoristes. En aquest sentit, reclamem que per aquells motoristes que no se’ls doti d’un material acord a les mesures requerides per la normativa vigent, se’l destini a fer tasques policials amb altres vehicles ja que no volem en cap cas, que la seva seguretat quedi exposada.

Així mateix i per últim, reclamem que el pressupost que no es destinarà aquest 2022 per a la compra d’aquest material, però que està dins del pressupost del Departament d’Interior es destini a altres compres de material igualment necessari.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-126/2022 
DATA:6 de Juliol de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto