COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
Arxivada la causa contra tres companys de la Brigada Mòbil investigats per la pèrdua d’un ull, en els fets d’octubre de 2019 
El Jutjat, malgrat les pressions d'IRIDA, arxiva la causa contra tres membres de la Brigada Mòbil defensats pels serveis jurídics de la nostra organització sindical  
 
Barcelona, 25 de maig de 2021.-

L’octubre de 2019, el cos de mossos d’esquadra en general però la BRIMO i les ARRO en particular van viure la pitjor crisi d’ordre públic viscuda fins el moment.

Una setmana intensa de desordres públics i els fets succeïts a l’Aeroport de Barcelona el 14 d’octubre del 2019 suposaven una nova exigència per al nostre col·lectiu.

Llastimosament, arran dels fets succeïts i com a conseqüència dels aldarulls perpetrats a l’Aeroport, una persona patia lesions d’extrema gravetat i perdia malauradament un ull.

Especialment IRIDIA (aprofitant de nou uns incidents per criminalitzar l’actuació de tot un cos policial) interposaven denúncia contra els tres membres de la Brigada Mòbil, a qui d’inici ja va pretendre condemnar socialment per generar així la corresponent pressió contra l’autoritat judicial. També denunciaven acusació particular i Ministeri Fiscal.

Així, el Jutjat d’Instrucció número 5 del Prat de Llobregat obria causa contra tres companys (tots ells operadors de llançadora) a qui se’ls ha investigat per uns fets que, de ser condemnats podien haver suposat penes privatives de llibertat de fins a 12 anys de presó.

No obstant, representats pels Serveis Jurídics del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL), el Jutjat d’Instrucció ha acabat arxivant la causa oberta contra els nostres companys de la Brigada Mòbil a qui ni tant sols, se’ls hi ha arribat a obrir acte de judici oral.

Gràcies a la defensa penal dirigida pel nostre Departament Jurídic i malgrat IRIDIA segueix qüestionant l’actuació dels llançadors, s’ha aconseguit descartar qualsevol indici que hagi donat la possibilitat de qualsevol sentència condemnatòria per l’acció individual dels nostres companys.

Cal destacar a més, que aquest arxiu suposa un precedent molt important, en tant que tots aquells efectius policials del cos que s’han trobat i es troben immersos en investigacions per actuacions de desordres públics d’extrema hostilitat i violència, se’n podran beneficiar.

Així doncs, un cop arxivada la causa, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) reclamem novament que es deixi de criminalitzar el cos de mossos d’esquadra i les seves unitats d’odre públic.

Alhora exigim respecte per l’arxiu decretat pel Jutjat d’Instrucció número 5 del Prat de Llobregat i de nou, sostenim la necessitat de donar seguretat jurídica a tots els efectius policials tant en l’exercici de les seves funcions, com en la utilització de les eines aprovades pel Parlament de Catalunya.   
NÚMERO DE COMUNICAT:C-79/2021 
DATA:25 de Maig de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies