CAMP DE TARRAGONA, COMUNICATS 
Reunió Regional RP Camp de Tarragona de 25 de febrer del 2021 
Resum dels punts que avui la nostra organització sindical ha portat a la reunió regional de la RPCT 
 
Tarragona, 25 de febrer de 2021.-
Avui ha tingut lloc la reunió entre les organitzacions sindicals representatives, els comandaments regionals i els caps del servei d’administració. A continuació us fem un resum dels punts que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha portat a la reunió.
  • Sala 112 de Reus
En relació a la reposició de cadires i reposapeus dels operadors, així com de les banquetes dels vestidors, des de l’Administració ens informen que el setembre del 2020 ja es va lliurar mobiliari nou i, la reposició és semestral. Per tant segons aquestes informacions la propera reposició s’hauria de dur a terme el mes de juny o juliol.
  • Sistemes de videovigilància dels edificis policials de la RPCT
Des del SAP-FEPOL hem denunciat la necessitat d’incrementar les mesures de seguretat de totes les comissaries de la Regió. Respecte els sistemes de videovigilància, només s’ha executat a Reus sense que es tingui notícies de com i quan es faran a la resta de comissaries del territori. La nostra organització considera extremadament important aquesta qüestió així com també la resta que afecten la seguretat a les dependències policials. Per tant exigirem amb insistència sobre aquest punt fins que quedi absolutament resolt.
  • Seu regional de la RPCT
La nostra organització ha preguntat per la reposició de les cadires que es troben en mal estat. Segons els serveis d’administració s’ha fet la comanda i es farà la reposició semestral.
  • CD Salou
Després d’haver-ho denunciat per escrit reiterades vegades, la Sub-direcció general de Recursos Humans en data de 23 de febrer ens ha remès resposta respecte la porta lateral i la modificació del missatge de desviament de trucades. Respecte el porter automàtic de la porta lateral, aquesta petició ha estat inclosa en el projecte de control d’accessos que s’està implantant arreu del territori, amb una previsió d’execució per aquest 2021. Respecte el missatge de desviament de trucades  en la centraleta telefònica se’ns comunica que (si es considera oportú) aquesta modificació la pot fer el responsable de cada comissaria mitjançant una petició de l’àrea ATIC. En quan al contenidor de substàncies estupefaents, SAP-FEPOL ha tornat a denunciar les fortes olors que tant persones membres del cos, com ciutadania han d’aguantar. Així mateix hem denunciat problemes de plagues d’insectes fruit de les pròpies plantes, motiu pel qual hem tornat a reclamar el contenidor. Respecte aquesta qüestió l’empresa que l’ha d’instal·lar ha decidit desplaçar-lo uns metres de la seva ubicació inicial. Per aquest motiu i per garantir les càrregues cal col·locar una llossa que eviti que el terra pugui enfonsar-se. Per últim, se’ns comenta que fins que no estigui col·locat no es farà un protocol d’ús i funcionament.
  • Unitats d’investigació de Reus i Cambrils
En reunions anteriors la nostra organització sindical va sol·licitar una revisió de la distribució d’ordinadors i vehicles per aquestes dues unitats d’investigació. Al respecte se’ns ha informat que, a més de substituir-se els ordinadors per portàtils, arribaran en breu dos ordinadors més per a UI Reus. Dels vehicles, malgrat s’ha elevat la nostra queixa, encara no tenim resposta.
  • Existència de punts negres de comunicació a la RPCT
Des del SAP-FEPOL hem preguntat per  possibles punts negres de cobertura a la regió, ja que per poder treballar amb les tabletes és necessària una màxima cobertura. Se’ns informa que sobre aquest punt no s’ha fet cap estudi en tant que fins avui no es té coneixement que hi hagi hagut cap tipus de problema. Tal i com fem amb d’altres regions si mentre treballeu detecteu alguna zona on no hi ha cobertura us demanem que ens ho comuniqueu per poder fer les gestions necessàries.
  • ABP Vendrell
Després que SAP-FEPOL hagi efectuat informe amb les deficiències detectades (especialment de temperatures i humitats) i que suposen un incompliment de la normativa sobre seguretat i salut laboral hem manifestat que ja s’ha presentat denúncia davant la Inspecció de Treball de la Seguretat Social. Sobre aquesta qüestió el Cap d’Administració confia la responsabilitat a l’enginyer tècnic industrial encarregat de l’edifici qui ha de fer un estudi, revisar totes les instal·lacions i elevar-ho al Departament. Al respecte hem demanat que s’actuï de manera immediata sense esperar (tal i com ha passat amb Salou) la resolució de la Inspecció de Treball. Els Caps de la Regió han manifestat la seva voluntat que aquesta qüestió estigui resolta abans d’arribar l’estiu.
  • Vehicles CD Falset
Després que la previsió de vehicles per a Falset hagi estat de dos (2) ATECAS i un (1) ARONA, des del SAP-FEPOL hem recordat que segons resposta de l’Administració de 22 de gener, Falset ha de tenir dos vehicles policials 4x4. Per tant exigim el compliment de la resposta de 22 de gener en tant que és del tot necessari que aquesta Comissaria disposi de dos vehicles 4x4 per donar resposta a les tres-centes vuitanta (380) masies que té el seu disseminat.
  • Pla de costes
En tant que es comença a apropar l’època estival que comportarà l’activació del Pla de Costes i en previsió que els efectius policials puguin modificar el seu torn de vacances per poder optar a una de les places ofertades, des del SAP-FEPOL hem preguntat si hores d’ara ja es té algun tipus d’informació. Els Caps Regionals no disposen d’informació fins el moment.
  • Campanya de vacunació.
En relació a les persones membres del CME majors de 55 anys, tal i com es va parlar en el darrer Comitè de Seguretat i Salut Laboral de 19 de febrer, aquestes es posaran la vacuna que toqui quan toqui atenent els assajos clínics de les farmacèutiques i les autoritzacions Salut. Aquestes han estat les qüestions més rellevants tractades en aquesta reunió. Ja sabeu que per qualsevol informació o per portar temes a les properes us podeu posar en contacte amb la delegada del SAP-FEPOL a la RP del Camp de Tarragona. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-42/2021 
DATA:26 de Febrer de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto