COMUNICATS 
Un nou descrèdit del cos de mossos d’esquadra? 
La nostra organització sindical consideraria una vergonya si es confirmen les informacions aparegudes avui en els mitjans de comunicació segons les quals, ni una sola de les actes administratives aixecades pel cos de. mossos d'esquadra per incompliment de la normativa sobre manifestacions o concentracions ha acabat en l'obertura d'un expedient sancionador.  
 
Barcelona, 29 de setembre del 2021.-

En la darrera sessió del Consell de la Policia, el Sindicat de Comandaments del cos de Mossos d’Esquadra (SICME) va reclamar les dades relatives a la tramitació de les denúncies interposades per la Policia de la Generalitat, respecte irregularitats detectades en algunes manifestacions o concentracions desenvolupades durant l’any 2020.

A l’efecte, el Conseller d’Interior es va comprometre a traslladar-nos al conjunt d’organitzacions representatives  la resposta a la major brevetat possible. No obstant, avui els mitjans de comunicació s’han fet ressò de la noticia segons la qual, el Govern no va tramitar durant l’any 2020, ni una sola sanció interposada pel cos de mossos d’esquadra per incompliment de la normativa sobre concentracions o manifestacions.

Així i de ser certes aquestes informacions, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) consideraria una autèntica vergonya, el fet que el Govern de Catalunya no hagués tramitat ni una sola de les denúncies que el cos de mossos d’esquadra va realitzar per aquestes presumptes irregularitats durant l’any esmentat.

La deslegitimació que el cos de mossos d’esquadra ha patit en els darrers temps va ser una qüestió, també denunciada per la nostra organització sindical en el darrer Consell de la Policia. I si aquesta deslegitimació s’ha produït és per, entre d’altres qüestions (i a l’espera que s’acabin confirmant), com les que avui els mitjans de comunicació han difós.

De res hauria servit (més que per generar novament un descrèdit enorme sobre la nostra institució) que les persones membres del cos de mossos d’esquadra, en l’exercici i compliment de les seves funcions, haguessin tramitat unes actes, si ni tant sols una d’elles ha provocat l’obertura d’expedients sancionadors.

La nostra organització sindical no entendria que ni una sola de les 1.200 actes aixecades hagués obert (ni tant sols un mínim) d’expedients sancionadors. De resultar definitiva aquesta informació, el dany que novament s’haurà fet a la institució -que també representem- haurà estat enorme.

Per tant, reclamem de nou que el Departament d’Interior traslladi la resposta oficial sobre la qüestió plantejada pel SICME en la darrera sessió del Consell de la Policia i que, en cas de resultar certes, justifiqui el motiu pel qual novament s’ha desacreditat al cos de mossos d’esquadra.


    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-132/2021 
DATA:29 de Setembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto