METROPOLITANA BARCELONA, ESCRITS 
Tornem a reclamar un increment de les mesures de l'accés a la Comissaria de Sant Martí 
Malgrat la successió d'incidents que posen en risc la seguretat dels efectius policials a les Comissaries, aquesta destinació segueix amb clares deficiències que posen en risc la integritat física dels agents que hi estan destinats. 
 
Barcelona, 8 de novembre del 2023.-
 
Novament, SME-SAP-FEPOL torna a posar en dubte la seguretat en algunes de les portes d’accés a les comissaries de Barcelona, concretament a la de Sant Martí.

Com ja sabeu, el passat mes de setembre es va viure a la porta d’accés de l’ABP una complexa i sobtada situació que podria haver acabat amb un lamentable final, però que també hagués estat molt fàcil d’haver-se evitat. El fet és que un home va accedir a les instal·lacions portant a la mà, una arma blanca de grans dimensions en actitud reivindicativa i trencant el normal funcionament del servei. L’home va amenaçar a tothom i va voler accedir a les instal·lacions policials. No cal dir que es van viure moments d’autèntica angoixa.

Finalment, gràcies a la professionalitat dels agents que es trobaven realitzant el servei de porta, juntament amb altres efectius de l’ABP, van poder resoldre la situació de manera satisfactòria i sense haver de lamentar danys personals.

En aquest sentit, si bé és cert que s’han arreglat certes deficiències en algunes ABP de Barcelona que necessitaven canvis estructurals en seguretat, també ho és que l’ABP de Sant Martí encara pateix greus problemes i, amb l’escenari actual de Nivell 4 reforçat, necessita urgentment mesures addicionals de seguretat.

Som conscients que es pretén fer la mínima inversió pressupostària a un edifici que té els dies comptats; però no és excusa per garantir la seguretat dels Mossos d’Esquadra que hi presten servei, així com de la resta de persones treballadores i ciutadania que s’adreça a la comissaria a interposar denúncies.

Per tot plegat,  des de l'SME i des del SAP-FEPOL hem presentat un escrit denunciant aquesta sitiacó i reclamant que es doti de mesures de seguretat  l’accés d’entrada a l’edifici amb la màxima celeritat possible.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:E-61/2023 
DATA:8 de Novembre de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies