TERRES DE L'EBRE, COMUNICATS 
Reunió Regional de la RP de Terres de l’Ebre de 4 de juny 
Us fem un resum dels punts tractats en la darrera reunió regional 
En data 4 de juny s’ha celebrat la reunió regional entre els Caps de la Regió Policial de Terres de l’Ebre, el Cap de l’ABP de Baix Ebre, la Cap del servei d’administració i les organitzacions sindicals del cos de mossos d’esquadra. A continuació us destaquem els punts més importants:
  • Parc mòbil:
Tot i la crisi sanitària la licitació de vehicles ha continuat en marxa i per tant s’espera que a finals d’anys puguin arribar els nous vehicles a les comissaries. No obstant desconeixen quin tipus de vehicles són i la quantitat dels mateixos.
  • Neteja i desinfecció:
L’empresa encarregada de fer la neteja i la desinfecció, tant de les comissaries com dels vehicles, és la mateixa empresa que feia la neteja ordinària (SACYR), la qual durant la crisi ha augmentat la neteja especialment de les zones comunes que es fan dues vegades al dia (mati i tarda, de dilluns a divendres) i una vegada al dia els caps de setmana. Alhora també s’han fet neteges extraordinàries cada vegada que hi ha hagut un possible cas d’infecció. En quan als vehicles aquests es desinfecten cada setmana. Més concretament es netegen els dilluns al matí, de 4  a 6 de la matinada i just abans de començar el torn de treball. També recorda que els vehicles que es netegen són els que el cap de torn entrega les claus.
  • Material de protecció (EPI):
El material de protecció està centralitzat a la regió i és aquesta qui en fa el repartiment segons la demanda a les diverses ABP. A dia d’avui disposen de tot tipus de material el qual està gestionat per l’oficina de suport regional i no pel personal d’administració.
  • Climatització:
S’ha denunciat la diferència de temperatures entre alguns despatxos de l’ABP del Montsià.  La Cap ens diu que ho farà saber al servei d’administració per tal de que s’ho miri, tot i recorda que amb el protocol de ventilació amb motiu del COVID, aquest estiu ens podem trobar amb aquest problema. També s’ha denunciat l’alt volum d’insectes que tenim a les comissaries per tenir les finestres obertes, per la qual cosa s’ha demanat que es posin mosquiteres. En quan a la climatització dels vestidors, sobretot els de la regió, ja s’ha a la Comissió d’Infraestructures ja que segons salut laboral és un espai de treball. Per tant, després de les denúncies de SAP-FEPOL a la Inspecció de Treball, aquest espai ha de complir la normativa i per tant ha d’estar climatitzat. Així doncs, com és un problema que afecta a totes les comissaries de Catalunya ha de ser aquesta Comissió la qui busqui una solució. No obstant, mentre no es faci, miraran de fer alguna cosa per poder millorar les condicions aquest estiu.
  • Afectació del COVID-19 a la regió:
Des del 15 de març fins a data d’avui, a la nostra regió ha agut 73 persones confinades de les quals 39 ja s’han reincorporat. Això vol dir que durant la crisi s’han mogut entre el 4.5% i el 10% d’afectats del total de la plantilla de la regió. Pel que fa a les proves de detecció s’han realitzat totes entre 48h i 72h des de la demanda de les mateixes. Per últim, en quan al personal especialment sensible se’ns informa que ha hi hagut un total de 47 peticions. 32 persones continuen de baixa i 15 ja s’han reincorporat voluntàriament al lloc de treball amb l’adaptació que sigui convenient.
  • Pla d’estiu:
S’està treballant en la seva elaboració. A dia d’avui desconeixen els nombre d’efectius que vindran a la nostra regió, tan en agents per fer el pla d’estiu com agents en pràctiques que s’incorporaran a partir de l’1 d’agost.
  • Sala:
Hem denunciat els problemes constants de comunicació amb la sala, la manca de cobertura de les tàblets en alguns llocs de l’Ametlla de Mar i la mala gestió que actualment s’està fent de la sala, des de la unificació. La Regió reconeix i és coneixedora de totes aquestes anomalies i dificultats. El nou projecte de les sales s’ha d’adaptar i s’ha de millorar. Prefectura també en té coneixement i estan treballant per millorar-ho. Pel que fa la regió es fa un informe d’incidències i es comunica a la sala. Per últim se’ns comenta que mentre no millori el sistema, des de la regió es demanarà una conferència exclusiva. Aquestes han estat les qüestions tractades en aquesta reunió. Com sempre sabeu que els delegats i delegades del SAP-FEPOL a la RP de Terres de l’Ebre estan a al vostra disposició per a qualsevol ampliació de la informació, així com també per portar a les properes totes aquelles qüestions que considereu.  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-99/2020 
DATA:8 de Juny de 2020
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies