METROPOLITANA SUD, COMUNICATS 
Costa tant preveure i planificar el canvi de vestuari per als nous caporals? 
Alguns caporals vinguts d'altres especialitats diferents a la de seguretat ciutadana han hagut de tornar la funda de l'armilla antibales que havien fet servir fins el moment. Per contra, la funda de l'armilla d'USC encara no els hi ha estat lliurada. Des de la nostra organització sindical s'han fet gestions per solucionar aquesta situació. No obstant i veient que no arriba la funda de l'armilla, algú hauria de fer una reflexió molt seriosa. 
 
Barcelona, 15 de desembre del 2021.-

Que cadascú li posi l’adjectiu que consideri. Però a dia d’avui encara hi ha caporals sortits de la darrera promoció i provinents d’altres especialitats diferents a la de seguretat ciutadana, que no tenen la funda de l’armilla d’USC. Algú no ha fet les gestions oportunes que garanteixi la dotació de la funda d’armilla per aquests nous caporals. Per contra, aquest mateix algú sí s’ha preocupat d’exigir el retorn i de recollir la funda de l’armilla que havia fet servir aquest mateix efectiu fins just abans de promocionar.

I, malgrat les gestions que des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) hem fet per resoldre aquesta “quotidiana” situació, alguns efectius encara no tenen la funda de la l’armilla d’USC. I no la tenen creiem per dos principals: per una planificació deficient (per dir-ho d’alguna manera) i per un “passotisme” que denota un desinterès flagrant per la qüestió.

Des de la nostra organització sindical considerem que preveure el canvi d’uniformitat d’aquells agents (i nous caporals) que venen de la Brigada Mòbil (per exemple) hauria de ser habitual. Com així sí ha estat reclamar-los-hi la funda de l’armilla que ja no tenen i que utilitzaven a ordre públic.

No obstant, i malgrat aquesta mala previsió (sigui pel motiu que sigui) es pot donar, des del SAP-FEPOL considerem encara pitjor que una organització sindical es vegi en l’obligació de fer un comunicat com aquest, al veure el què està costant que a alguns pocs efectius afectats se’ls resolgui la situació.  

Més de dues setmanes portem darrera d’aquesta qüestió (que en unes poques hores i amb un parell de trucades hauria de quedar resolta) i malgrat les gestions fetes, els nous caporals han retornat la funda antiga i encara no tenen la nova d’USC. Caporals que recordem es veuran en l’obligació de fer de caps de torn i no tindran la funda exterior de l’armilla per posar la tableta, el telèfon mòbil, etc.

Per tots els extrems esmentats i amb aquest comunicat, des del SAP-FEPOL exigim que de manera immediata es resolgui aquesta situació. Demanem a qui correspongui que faci les gestions oportunes i que doti als pocs efectius afectats de la funda de l’armilla per fer les funcions de seguretat ciutadana, més quan ja li ha estat recollida la d’ordre públic que havia utilitzat fins el moment.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-174/2021 
DATA:15 de Desembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies