METROPOLITANA BARCELONA, COMUNICATS 
Una agressió com aquesta s’hagués pogut evitar en cas de tenir una “tasser” per dotació 
 
 
Barcelona, 13 d'agost del 2020.-
Avui, la societat en general ha estat testimoni d’un vídeo que s’ha fet viral, on un agent del cos de mossos d’esquadra ha patit una gravíssima agressió. A l’efecte, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) en primer lloc volem condemnar de manera contundent aquesta agressió, esperem que l’autor de les mateixes sigui durament condemnat i desitgem una ràpida recuperació del nostre company. Dit això, amb actuacions policials com aquesta, a la nostra organització se li generen unes quants dubtes:
  • De quines eines disposen els agents de policia per fer front a aquesta actuació? Tret de l’arma de dotació, les eines de les que es disposen eviten el cos a cos? Quines?

  • En tant que la defensa extensible (la qual un dels agents la utilitza sense èxit en l’actuació policial) no s’ha mostrat com una eina efectiva, quina altra possibilitat té el cos de mossos d’esquadra i els agents en aquest cas, per reduir de manera immediata un individu agressiu, que mostra una clara actitud desafiant contra agents de l’autoritat?

  • A què s’exposen els efectius policials i quines conseqüències hem de lamentar avui respecte les lesions que han patit els nostres companys? En podríem haver lamentat altres majors, en cas d’una mala caiguda com a conseqüència de la forta agressió patida?
En aquest sentit, SAP-FEPOL vol recordar que el dispositiu conductor d’energia (la comercialment coneguda tasser) va ser una eina debatuda i aprovada pel Parlament de Catalunya. Ja llavors, certs sectors van mostrar una clara oposició a que s’acabés implantant en el cos de mossos d’esquadra, al·legant que la “tasser” era una eina extremadament lesiva de conseqüències imprevistes. Així, la seva implantació en el cos de mossos d’esquadra va decidir fer-se de manera (al nostre entendre) excessivament restrictiva, ja que únicament se’n van arribar a dotar als Caps de Torn. Doncs bé! SAP-FEPOL (amb actuacions com aquestes) tornem a reclamar la necessitat d’ampliar la dotació de “tassers” per a totes les dotacions policials, les quals s’haurien de lliurar-se juntament amb les càmeres de vídeo corresponent i la formació en els DEA necessària. Considerem que no podem exposar als efectius policials a situacions de cos a cos, com la que s’ha fet pública avui i cal dotar a totes les dotacions de la tecnologia necessària que eviti mals majors. La Policia de la Generalitat ja porta un temps considerable utilitzant aquesta eina i els resultats son claríssimament positius. Únicament (en la seva implantació al cos) s’ha detectat un problema. En actuacions com aquestes, haver d’esperar l’arribada del Cap de Torn (si és que n’hi ha i si és que arriba) pot ser fatídic. És per això que el Departament d’Interior, el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat (a més de sortir en bloc condemnant fermament actuacions com aquestes) haurien de prendre nota i actuar en conseqüència, per evitar que en cas de tornar-se a produir, les conseqüències resultin més greus. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-143/2020 
DATA:13 de Agost de 2020
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies