COMUNICATS, TRÀNSIT 
Trànsit necessita incorporar efectius de manera urgent i immediata 
Vielha e Mijaran (amb 8 + 2 efectius), Iguala (amb 15+2 efectius) i Mora d’Ebre (amb 11 + 2 efectius) estan assumint una situació límit que no poden aguantar per més temps. És per això que des de la nostra organització sindical considerem que cal publicar de manera immediata un oferiment provisional de llocs de treball per a l'especialitat de trànsit.  
 
Barcelona, 16 de febrer del 2022.-
 
Des que l’any 2016 es plantegés el tancament del 30% dels sectors de trànsit, la Secció Sindical de l’especialitat del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha treballat incansablement per evitar que s’acabi efectuant. A l’efecte, la nostra organització sindical (tal i com ja us traslladéssim amb el comunicat corresponent) ho va tornar a fer en la darrera reunió que vam mantenir, tant amb el Director General de la Policia, com amb el Director del Servei Català del Trànsit.

A més, recordem que sobre aquesta qüestió (tal i com se’ns ha traslladat repetides vegades) s’està elaborant un informe, amb el qual es pretén revisar l’oportunitat i la necessitat d’acabar tancant els sectors afectats. És per això que des de la nostra organització sindical no cessarem en traslladar i fer públiques les dades que reforcen la nostra posició.

Així, per enèsima vegada volem denunciar la situació que a dia d’avui assumeixen sectors de trànsit, com els de Vielha e Mijaran (amb 8 + 2 efectius), Iguala (amb 15+2 efectius) i Mora d’Ebre (amb 11 + 2 efectius), els quals estan assumint tot el servei i una situació límit, que ja l’any 2016 exigia solucions. A dia d’avui, amb aquesta quantitat d’efectius es fa impossible garantir el servei de seguretat pública i la conciliació de la seva vida familiar amb la laboral.

Per tant, cal incrementar (i no només a aquest sector) la quantitat d’especialistes. És per això que, sense voler quedar-nos en la queixa (i a diferència d’altres organitzacions), des del SAP-FEPOL elevem (com a proposta) la necessitat d’incorporar efectius policials, de manera immediata a l’especialitat.

Mentre no hi hagi concurs de provisió creiem necessari incorporar efectius a l’especialitat, mitjançant la fórmula de l’oferiment de llocs de treball. Aquesta opció permetria incrementar la dotació d’efectius a trànsit i després, enviar-los a fer el curs prèvia mobilitat interna d’aquells i d’aquelles que ja son a dia d’avui especialista.

Davant la gravetat de la situació, i de manera provisional fins un increment considerable d’efectius, no podem seguir essent una especialitat on no s’hi permeti l’accés, mentre no es tingui el curs específic que es fa a l’ISPC.

Necessitem efectius ja! Els efectius policials no poden seguir assumint la càrrega dels sectors de trànsit esmentats. Necessitem incrementar la plantilla. Admetre (encara que provisionalment) noves incorporacions. I fins i tot si cal, es pot valorar la necessitat que se’ls computi el temps previ al curs, com a període de pràctiques. La situació és exigent i calen mesures urgents que tinguin un impacte immediat sobre l’especialitat de trànsit sense haver d’esperar a la publicació del concurs.

 
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-20/2022 
DATA:16 de Febrer de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto