COMUNICATS, TRÀNSIT 
Sol·liciten caporals per fer funcions de “Veler Pentax” amb el reconeixement de les seves funcions  
Després que la nostra organització hagi reclamat de manera insistent, fins i tot per la via judicial, la Divisió de Trànsit i la Comissaria General de Mobilitat han reconegut amb el nivell 4 un número determinat de caporals que havien hagut d'assumir funcions operatives de Sergents Caps de Torns.  
 
Barcelona, 19 d'abril del 2022.-
 
La Secció Sindical de Trànsit del SAP-FEPOL ha denunciat repetides vegades l’obligació a la qual eren sotmesos diversos caporals (veler pentax) d’assumir rols, deures, funcions i responsabilitats de la categoria de sergent.

Tal i com hem denunciat, la mancança de sergents de torn o la gestió en la planificació d’aquests comandaments, era assumida per caporals sense que se’ls reconegués aquest esforç.

No obstant, malgrat ho denunciéssim com diem des del 2018, la situació empitjorava i es tornava més paradoxal quan ja no eren caporals, sinó agents els qui eren obligats a assumir aquestes responsabilitats. Tal i com SAP-FEPOL denunciés l’any 2021, especialistes d’una escala i de dues categories inferiors havien d’assumir funcions de comandament.

Una situació que la nostra organització sindical va denunciar també davant dels tribunals i que per a la qual de manera alternativa, es demanava que es reconegués mitjançant la figura de l’encàrrec de funcions, les responsabilitats de sergent que assumien agents i caporals.

L’acció sindical ha seguit i les gestions que s’han seguit fent des de la Secció Sindical de Trànsit han tingut resposta mesos més tard. A l’efecte, volem felicitar i agrair el fet que la Divisió de Trànsit i la Comissaria General de Mobilitat hagin reconegut  un nombre determinat de caporals i caporales amb el nivell 4, (tal i com així SAP-FEPOL havia reclamat) per  haver d’assumir funcions operatives de Sergents Caps de Torn que estaven vacants.

Creiem oportuna aquesta fórmula mentre no es faci un concurs de promoció que, tal i com hem demanat en el Grup de Treball de promoció i provisió, hauria de ser específic, per territorialitat plena i real (per places concretes).

Així, des del SAP-FEPOL restarem amatents a l’espera d’aquests nous concursos de promoció per tal que, aquest important encert, provoqui que el número resultant de la suma de Sergents Caps de Torn i d’aquests caporals, sigui suficient per cobrir tots els torns i totes les jornades de treball.


Malgrat ha estat una fórmula per sortir del pas i per assegurar el correcte funcionament del servei, des de la nostra organització sindical esperem que no sigui recurrent, en tant que previ al desenvolupament de certs funcions i/o a l’assumpció de certes responsabilitats, cal formar a les persones que les realitzaran.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-62/2022 
DATA:19 de Abril de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto