PONENT, COMUNICATS 
S’incrementa la manca de seguretat al Segrià durant el torn de nit com a conseqüència de la manca d’efectius 
Entre dos i quatre efectius com a màxim han cobert la jornada de nit les darreres setmanes. Un número d'efectius que es mostra absolutament insuficient davant l'increment de fets delictius que, com a l'Horta de Lleida, generen la normal sensació d'inseguretat ciutadana.     
 
Lleida, 9 de gener del 2023.- 
 
Una de les problemàtiques que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha denunciat insistentment els darrers anys ha estat la manca d’efectius que ha tingut al cos de mossos d’esquadra, la qual l’ha tingut en una situació absoluta de #sotamínims.

Així mateix, la nostra organització sindical (en el marc de la negociació del darrer acord) reclamava la necessitat de fer un torn nocturn molt més atractiu, exigint per aquell efectiu que assumia íntegrament la seva jornada laboral en nits que, a més de cobrar més, quedés exempt de treballar el romanent. I és que, malgrat les pretensions de l’Administració, la nostra organització sindical sabia perfectament que el problema de les nits no s’acabaria arreglant ja que, tal i com així vam manifestar a la Mesa de negociació, el col·lectiu (majoritàriament) ho consideraria insuficient.

La mostra la trobem perfectament al Segrià on aquestes darreres setmanes el torn nocturn ha estat cobert només per dues o quatre patrulles. Per una població superior a 210.000 habitants, el cos de mossos d’esquadra només hi ha pogut destinar un màxim de vuit efectius, la qual cosa s’ha mostrat absolutament insuficient. Recordem que el Segrià compta amb trenta-set (37) municipis, entre els quals n’hi ha alguns com Alcarràs amb prop de 10.0000 habitants empadronats i amb una extensió de 1.396 quilòmetres quadrats.

Com a clar exemple, el sentiment d’inseguretat que per exemple han manifestat i denunciat els veïns i veïnes de l’Horta de Lleida (de 19.000 has) cansats per l’increment de robatoris fa especialment necessari l’adopció de mesures urgents.

Per tot plegat, des del SAP-FEPOL denunciem la manca de recursos que el cos de mossos d’esquadra ofereix a la ciutadania del Segrià. Una manca de recursos que pot posar-se de manifest, en l’increment de la sensació d’inseguretat que experimenta la ciutadania.

I és que, si bé és cert que en els darrers anys el cos de mossos d’esquadra ha recuperat les noves promocions i que el passat 13 d’octubre la Junta Local de Seguretat va anunciar un reforç per l’ABP de Lleida de setze (16) efectius més, hores d’ara aquest no s’ha produït i la manca d’efectius en torn nocturn es segueix produint de manera alarmant.

És per això que la nostra organització sindical exigeix el compliment dels acords presos en la Junta Local de Seguretat de Lleida i que, de manera immediata s’incorporin els efectius esmentats més quan, cap persona membre del cos de les dues darreres promocions sortides de l’ISPC ha estat destinada a l’ABP Lleida.
        
NÚMERO DE COMUNICAT:C-2/2023 
DATA:9 de Gener de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies