METROPOLITANA BARCELONA, ESCRITS 
El parc mòbil dels vehicles de paisà reclama mesures urgents 
La situació d'algunes unitats respecte el seu parc mòbil de vehicles no logotipats fa que sigui necessari recórrer a mesures urgents i fins i tot imaginatives, ja que considerem imperdonable que els efectius policials no puguin desenvolupar les seves funcions per manca de vehicles o pel mal estat dels actuals 
 
Barcelona, 13 de març del 2023.-
 
La renovació del parc mòbil dels vehicles no logotipats del cos de mossos d’esquadra no sabem quan es farà efectiva. En contrapartida s’ha allargat per un any el rènting dels vehicles actuals, malgrat alguns dels quals presenten un estat deplorable i suposen un risc tant per a la ciutadania, com per a les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) hem denunciat aquesta situació l'Administració i hem traslladat quina és l'opinió de molts efectius destinats a les unitats FURA o d’Investigació del cos de mossos d’esquadra, els quals veuen limitada la seva capacitat d’actuació per l’estat actual dels vehicles o per les característiques (molt limitades) dels mateixos.

Per aquest motiu, des de la Secció sindical de Barcelona creiem que cal buscar solucions immediates que millorin la situació actual. Algunes opcions:
 
  • Incrementar les peticions judicial de cessió de vehicles en investigacions policials i repartir, en funció de les necessitats operatives dels serveis, per les diferents destinacions.

  • Deslogotipar vehicles policials de la marca SEAT model ALTEA que les Unitats de Seguretat Ciutadana ja no utilitzen i assignar-los (fins a l’arribada dels nous vehicles de paisà) a les unitats que tinguin més necessitat.

  • Possibilitat d’utilitzar motocicletes de lloguer que ofereixen la major part de grans ciutats del nostre territori.
 
Des de la nostra organització sindical volem traslladar-li que la situació en segons quines unitats del cos de mossos d’esquadra en general i de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona en particular és molt preocupant. Haver de deixar policies a dependències policials per manca de vehicles és imperdonable i un malbaratament de recursos humans que la ciutadania no es mereix.

Per tot plegat des del SAP-FEPOL, en un escrit registrat avui, hem instat a la Subdirecció general de recursos humans a fer les gestions oportunes per tal que les alternatives plantejades siguin tingudes en compte i ofereixin una millora momentània a la greu situació de parc mòbil de paisà que patim.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:E-17/2023 
DATA:13 de Març de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies