COMUNICATS 
El Departament d’Interior recupera la “llei mordassa” per fer callar al cos de mossos d’esquadra 
Ni la informació reservada, ni la por que amb aquesta pretenen imposar faran callar a un col·lectiu que està cansat de ser menystingut de manera constant  
 
Barcelona, 17 de novembre del 2023.-
 
A l’espera de la comunicació oficial, sembla que la Direcció general de la policia i el Departament d’Interior han obert una Informació Reservada (IR), per la concentració que el passat 7 de novembre va reunir més de 800 mossos i mosses a les portes del Parlament de Catalunya.

Per un article publicat en un mitjà de comunicació, i per tant per una filtració interessada d’informació, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) hem tingut coneixement de l’obertura d’aquesta IR, la qual segons llegim en el text de la noticia pretén “analitzar l’actitud d’alguns manifestants i també revisar si el dispositiu policial que els Mossos van implementar aquell dia al Parc de la Ciutadella va ser adequat”.

Respecte aquesta situació des del SAP i des d’SME ens mostrem sorpresos i sorpreses en veure  com la Direcció General de la Policia i el Departament d’Interior recuperen la mal anomenada “llei mordassa” per intentar fer callar la veu d’un col·lectiu professional que, tal i com vam manifestar el passat dia 7, reclama un gir de 180 graus en les polítiques de seguretat que s’estan aplicant al país.

Ens mostrem igualment sorpreses i sorpresos en veure com el Departament i la Direcció recuperen la mal anomenada “llei mordassa”, per intentar fer callar les veus d’un col·lectiu que reclama unes millores laborals reals que facin recuperar (entre d’altres) la pèrdua de poder adquisitiu que hem perdut en tots els anys de retallades i que esperàvem recuperar, en la negociació tancada falsament i a corre cuita (per un rèdit electoral) el passat 31 de juliol.

Denunciem a més que, amb aquesta Informació Reservada, la Direcció general de la policia i el Departament d’Interior posin en dubte el dispositiu policial que el cos de mossos d’esquadra va preveure per aquell dia. Un dispositiu que en cap cas es va posar en risc per cap de les persones concentrades al Parc de la Ciutadella.

Quin creu per tant el Departament d’Interior, que és el missatge que amb l’obertura d’aquesta Informació Reservada reben dos dels tres principals sindicats majoritaris del cos de mossos d’esquadra? Quin creu el Departament, que és el missatge que reben els milers de mossos i mosses que cansats de ser menystinguts, veuen com les seves condicions laborals no milloren? El de la coerció sobre l’exercici d’un dret fonamental pot ser? El de coacció sobre el legítim dret fonamental de reunió i manifestació?

Des d’ambdues organitzacions sindicals ja avancem que de res servirà una Informació Reservada per desmobilitzar un col·lectiu professional que any rere any aprova en l’exercici de les seves funcions i que, conscient i segur de la legitimitat i necessitat de les seves reivindicacions, seguirà mobilitzant-se per reclamar el gir de 180 graus que el sistema de seguretat pública de Catalunya necessita.

Lamentem i reprovem que el Departament d’Interior i la Direcció general de la policia pretenguin fer callar amb l’obertura d’una IR, un col·lectiu professional com el nostre i no hagi actuat amb la mateixa contundència (malgrat així ho hem demanat), contra aquells i aquelles que sí han atemptat físicament contra efectius policials o contra les comissaries de la Policia de la Generalitat – mossos d’esquadra.

Lamentem i reprovem que el Departament d’Interior i la Direcció general de la policia pretenguin fer callar un col·lectiu professional a qui ha deixat nu en la defensa jurídica de les seves persones membres, davant causes on han estat agredides i fins i tot lesionades.

Amb la Informació Reservada oberta és clar i evident que, a més d’incrementar-se la desafecció de tot un cos vers els seus responsables polítics, es reafirma allò que ja vam denunciar el passat dia 7 de novembre. I és que amb les polítiques imposades pel Departament d’Interior, el Govern de la Generalitat afebleix el nostre cos policial i per tant el sistema de seguretat pública de Catalunya.

Però, des del SAP i des de l’SME ja avancem que cap Informació Reservada faran que deixem de seguir denunciant (1) l’increment de la violència contra cossos policials, (2) el debilitament de la defensa jurídica, (3) la manca de projecte i de diàleg, (4) les conseqüències negatives que els canvis continus en la direcció operativa han generat en el cos, (5) la imposició d’una política de la por (ara estesa a l’escala bàsica), (6) els greuges històrics que s’incrementen i els greuges nous que es generen i per últim, (7) la gestió interna del cos de mossos d’esquadra.

Per tant ja avancem a tot el col·lectiu, que com a organitzacions sindicals representatives seguirem lluitant i treballant per dignificar el cos de mossos d’esquadra. Seguirem gaudint dels nostres drets constitucionals quantes vegades siguin necessàries, en pro de la millora de les condicions laborals de totes les persones membres (sense excepció) de la Policia de la Generalitat – mossos d’esquadra.

Animem a totes les persones membres del cos de mossos d’esquadra que segueixin reivindicant la millora de les seves condicions laborals. Perquè després dels esforços individuals que s’han fet  és de justícia que així sigui. Perquè després que no només no s’hagin reduït, sinó que s’hagin incrementat els greuges comparatius entre cossos especials de la Generalitat, és necessari.

Alhora i per últim esperem que la resta de forces sindicals, amb la coacció d’una Informació Reservada oberta per l’exercici de drets fonamentals, reprovin l’actitud supèrbia i amenaçadora d’un Departament d’Interior i d’una Direcció general de la policia cada vegada més distant, amb el conjunt del cos de mossos d’esquadra.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-201/2023 
DATA:17 de Novembre de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies