CAMP DE TARRAGONA, COMUNICATS 
Es menteix als operadors i a les operadores de la Sala 112 de Reus? 
Malgrat se'ns assegurés una bossa d'hores extraordinàries setmanal suficient per incoporar tres efectius més per torn i així, apropar-nos al mínim de 34 que han de ser durant el Pla d'Estiu, no arribaran a les 260 hores setmanals les que s'oferiran pel 112. Aquest fet deixarà en insuficient el número d'efectius que ha de gestionar els incidents de la principal sala de coordinació del cos de mossos d'esquadra   
 
Reus, 5 de juliol del 2022.-
 
Més de 6 anys porta el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denunciant ja sigui amb la campanya #sotamínims o amb altra acció sindical, la manca d’efectius i la gestió nefasta que s’està fent de la Sala 112 de Reus i per extensió, de la resta de sales del territori del cos de mossos d’esquadra.

No cal recordar (ja ho hem fet en altres ocasions) la quantitat d’escrits i comunicats que hem fet al respecte, les dues concentracions que s’han realitzat o fins i tot, la denúncia a la Inspecció de Treball de la Seguretat Social.  

Tot segueix igual! Ni la direcció del cos, ni tampoc la direcció política han estat capaços de trobar una solució per aquesta greu situació. Malgrat en reunions se’ns ha assegurat que la SALA NO PATIRIA, les càrregues de feina segueixen essent inassolibles per a uns operadors que veuen com, de manera irresponsable i negligent, es posa en risc la seva salut individual.

Sense anar més lluny, el torn matí d’avui mateix 5 de juliol, 22 operadors i operadores han hagut d’assumir la càrrega de treball del mínim de 34 que està establert (en el Pla d’Estiu) pel propi cos. Així mateix, el passat divendres (amb l’incendi de Castell – Platja d’Aro i amb el desallotjament de més de 300 persones dels seus domicilis) UN SOL OPERADOR va haver d’assumir la conferència de l’Empordà. Una conferència que ha de ser gestionada per tres efectius policials.

De totes les reunions mantingudes per la nostra organització sindical amb comandaments operatius del cos, se’ns ha arribat a assegurar l’aprovació d’una bossa d’hores extraordinàries que permetria (amb 3 operadors més de dilluns a divendres i 3 operadors les 12 hores del caps de setmana) arribar com a mínim als 32 operadors per torn. Però de tot el que se’ns ha manifestat, tenim coneixement que com a molt i si arriben, seran 260 les hores extraordinàries que es donaran a la Sala 112 de Reus a la setmana.

Per tant, tal i com ahir SAP-FEPOL ho traslladés a la Prefectura aprofitant la reunió de presentació del nou Decret d’Estructura, la situació de la Sala 112 de Reus no es pot mantenir més. Reiterem que NO ÉS UNA SOLUCIÓ D’HORES EXTRAORDINÀRIES, sinó de DIMENSIONAMENT d’aquesta i de totes les sales del cos.

Ja advertim que, si el cos de mossos d’esquadra tingués dret a vaga, SAP-FEPOL promouria una VAGA INDEFINIDA fins que el Departament d’Interior resolgués una situació insostenible que portem anys denunciant. S’està jugant amb la salut de les persones i s’estan aprofitant de la professionalitat del col·lectiu. No obstant, sabem que al final tot s’acaba i quan s’acabi i quan tot peti, la nostra organització sindical alçarà la mà i afirmarà: NOSALTRES JA US VAM AVISAR!
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-125/2022 
DATA:5 de Juliol de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto