COMUNICATS 
Absolts dos membres del cos acusats per Irídia de “violència institucional” 
Després de gairebé tres anys després de l'inici del procés penal, l'Audiència Provincial de Barcelona absolt els nostres dos companys (sota la direcció lletrada de Xavier Todó) sobre els quals Irídia reclamava la condemna de fins a tres anys i sis mesos de presó, tres anys i sis mesos més d'inhabilitació i una indemnització de fins a 15.000 euros.       
 
Barcelona, 7 de desembre del 2022.-
 
Des del SAP-FEPOL som conscients que la professionalitat, el compromís i la integritat son els valors que de manera constant han d’estar presents en totes i cadascuna de les actuacions del cos de mossos d’esquadra.

No obstant, sembla que per part d’algunes entitats (tal i com s’ha vist en la recentment tancada Comissió d’estudi del Model Policial) s’intenta de manera persistent, produir el dubte sobre el cos de mossos d’esquadra amb la intenció irresponsable de debilitar la seva capacitat operativa.

De fet, és freqüent que davant la noticia d’una “presumpta” comissió d’un delicte contra la integritat moral, els mecanismes de dites entitats (donant per fet la veracitat de les notícies) engeguin màquines per fer veure a la societat, que el cos de mossos d’esquadra no és un cos policial íntegre.

Aquest és el cas de Mohamed Ezzakte qui, amb assistència lletrada inicial d’Irídia, va acusar dos efectius del cos de mossos d’esquadra com a presumptes autors d’un delicte contra la integritat moral i d’un delicte de lesions. A aquest efecte es reclamava sobre els agents, la condemna de tres anys i sis mesos de presó, mateix període d’inhabilitació especial a més, d’una indemnització no gens menor de fins a 15.000 euros.

Però què passa una vegada ja s’ha posat en dubte la professionalitat del cos de mossos d’esquadra? Què passa quan ja s’ha “criminalitzat” al cos de mossos d’esquadra d’exercir violència institucional? Què passa també amb la situació personal dels agents? S’explica per part d’aquestes mateixes entitats quin ha estat el resultat de tot plegat?

Bé! En el cas que ens ocupa, l’Audiència Provincial de Barcelona (mecanisme independent i de control extern del cos de mossos d’esquadra) ha conclòs que, la versió de Mohamed Ezzakte s’ha defensat sense ser coherent, ni tenir tampoc cap tipus de suport.

És més, tal i com així han sostingut des d’un inici els serveis jurídics del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) sota la direcció lletrada de Xavier Todó, l’Audiència Provincial de Barcelona ha considerat provat que (per contra de les seves manifestacions) va ser Ezzakte qui, després d’escopir als agents policials, es va resistir a la seva detenció.

Així, de ser inicialment presumpta víctima de “violència institucional”, l’Audiència Provincial de Barcelona ha considerat provat que va ser Mohamed Ezzakte el qui, en haver de ser identificat pels agents actuants per incomplir les mesures per COVID-19, s’hi va negar i es va resistir activament a la seva detenció, arribant a provocar-los-hi les lesions, que en l’acte de judici han quedat acreditades.

És per això que la nostra organització sindical celebra aquesta sentència judicial i lamenta el procés pel qual han hagut de passar els nostres dos companys a qui (els darrers tres anys) s’ha utilitzat malintencionadament, per pretendre assenyalar tot el cos de mossos d’esquadra.
          
NÚMERO DE COMUNICAT:C-203/2022 
DATA:7 de Desembre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies