ESCRITS, TRÀNSIT 
SAP-FEPOL denuncia la planificació horària de jornades de treball de més de 12 hores  
En un escrit adreçat a la SGRH la nostra organització sindical ha denunciat que en algunes ART es planifiquen jornades de fins a 14 hores, la qual cosa és contrària a la normativa vigent i a l'Acord de 2018 sobre jornada i horari dels efectius de trànsit 
 
Barcelona, 1 de juliol del 2022.-
 
Des de la Secció Sindical de Trànsit del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) fa temps que venim denunciant tant a la Comissaria General de Mobilitat, com a la pròpia Divisió de Trànsit que especialment a l’Àrea Territorial de Trànsit de la Regió Metropolitana Sud s’estan planificant diferents operatius i controls, més enllà del què marca la normativa vigent sobre la finalització de la jornada laboral (8h30’ de dilluns a divendres i 12h en cap de setmana).

Al respecte, la nostra organització vol fer recordatori del que estableix el punt 1 de l’Acord de 3 de desembre de 2018 entre el Departament d’Interior i les organitzacions sindicals representatives del cos de mossos d’esquadra sobre la planificació de la jornada de treball dels efectius de l’especialitat de trànsit, el qual recull específicament els extrems esmentats en el punt anterior.

Tenint en compte que en podriem esmentar molts d'altres,  en un escrit adreçat avui a l'Administració, SAP-FEPOL ha denunciat per exemple la jornada que es va obligar a fer en data de 27 de febrer als efectius policials de l’ARTMS, a qui se'ls va planificar 14 hores de treball. Un aspecte que, segons la normativa referenciada ja queda en evidència que no es pot fer.

Som conscients que el perllongament  és una coneguda possibilitat que es pot donar amb periodicitat en el servei policial. Però aquesta sempre sorgeix de forma sobtada i inesperada quan un actuació o un servei policial ho requereix. Sobre aquesta possibilitat, mai se’ns ha manifestat en contra, cap persona membre del cos de mossos d’esquadra.

Però la mala praxi es produeix quan en els propis fulls de planificació horària aquests perllongaments es planifiquen, ordenant-se als efectius policials que finalitzin un control operatiu o una jornada laboral, més enllà de les hores que determina el punt 1 de l’Acord de 2018.

Per tant, SAP-FEPOL essent conscient que aquesta pràctica s’està convertint en freqüent i vulnera la normativa sobre gestió horària dels efectius de trànsit, ha instat a la Sub-direcció General de Recursos Humans a, de manera clara i concisa, donar les ordres oportunes a totes les Àrees Territorials per tal que deixin de vulnerar els drets de les persones membres del cos de mossos d’esquadra, deixin per tant, de realitzar aquesta mala praxi i no planifiquin per més temps, jornades superiors a les 12 hores que marca la normativa.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:E-48/2022 
DATA:1 de Juliol de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto