COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
SAP i SME reclamen al Departament d’Interior el reconeixement de nivell 3 per a les ARRO  
En un escrit adreçat al Departament i en el Consell de la Policia d’avui, denunciem que amb les mateixes funcions que BRIMO, ARRO no sigui tinguda en compte en igualtat de condicions. És per això que s'ha reclamat l'increment del nivell per a tots aquests efectius policials. 
 
Barcelona, 29 de setembre de 2023.-
 
El Govern de la Generalitat de Catalunya ha ratificat l’Acord entre el Departament d’Interior i les organitzacions sindicals del cos de mossos d’esquadra sobre conciliació i millores retributives. D’aquest acord, tant el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) com el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) hem decidit no signar-lo pels motius que ja hem manifestat obertament.

Una d’aquestes raons, a més de no entendre el per què es negocia per blocs i no s’arribava a un acord global de les qüestions (també les prioritàries) que s’han acceptat per ambdues parts negociar, és que l’Acord signat genera entre els propis efectius policials del cos greuges comparatius flagrants.

En concret, l’ARRO és una especialitat que des de la seva creació i per ser les seves funcions de protecció de persones i bens (i per tant de la família de seguretat ciutadana), ha estat de nivell 2. No obstant amb el pas del temps, aquestes àrees regionals han incrementat les seves funcions fins compartir, amb la Brigada Mòbil moltes d’elles.
 
- Com ens expliquem per exemple, que la seguretat de la Terminal 1 de l’aeroport Josep Tarradellas de Barcelona sigui assumida per la Brigada Mòbil i la de la Terminal 2 sigui assumida per les ARRO.
 
- Essent un dispositiu d’ordre públic, com ens expliquem que el dispositiu de seguretat del Reial Club Esportiu Espanyol (amb l’increment de la massa social que ha viscut), en algunes ocasions el cobreixi íntegrament la BRIMO, en ocasions es cobreixi amb ARRO i BRIMO i, en d’altres partits únicament sigui l’ARRO que el cobreixi.
 
- Com ens expliquem que efectius de l’ARRO i la BRIMO comparteixin línia de dispositius d’ordre públic, si normativament els primers no tenen assignades aquestes funcions?
 
- Com ens expliquem que efectius d’ARRO siguin adreçats fins i tot a altres regions policials que no son la del seu àmbit competencial a fer funcions o dispositius específics d’ordre públic?
 
Tal i com ja vam manifestar durant la negociació que es va consolidar amb la signatura de l’Acord els efectius policials de les ARRO ens han traslladat el greuge comparatiu que han patit amb els efectius d’investigació bàsica i a aquest efecte, també volen rebre el reconeixement que suposa incrementar el seu nivell, fins el nivell 3.

És per això que, des de les Seccions sindicals d’ordre públic del SAP i des l’SME considerem imprescindible revisar els nivell dels efectius policials de les ARRO i així ho hem reclamat per escrit presentat en data de 27 de setembre i en la sessió ordinària del Consell de la Policia d’avui.
 
 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-162/2023 
DATA:29 de Setembre de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies