GIRONA, COMUNICATS 
Una mala organització d’APEN provoca un malbaratem de recursos 
Alguns efectius d'APEN es veuen obligats a assumir trasllats de persones internes que suposen un increment excessiu de quilòetres. Des de la nostra organització sindical reclamem una millor optimització de recursos humans que disminueixi el risc d'accidentabilitat, el malbaratament de benzina i el desgast excessiu de vehicles   
 
Girona, 25 de novembre del 2021.-

Els efectius policials destinats a cobrir els serveis penitenciaris del cos de mossos d’esquadra son d’aquells que, amb els trasllats de presos i preses, més quilòmetres poden realitzar (i de fet realitzen) durant la seva jornada de treball.

Precisament per aquest motiu, una mala organització i gestió dels recursos disponibles pot fer que, binomis dels Centres Penitenciaris de Puig de les Basses o de Mas d’Enric, de Figueres (Alt Empordà) i del Catllar (Tarragonès) respectivament, hagin de sortir dels centres esmentats per anar a d’altres presons per assumir trasllats de persones que no son internes del seu centre de treball de referència.

Això està provocant que a dia d’avui, alguns efectius policials d’APEN hagin de sortir de Puig de les Basses, fer una quilometrada per arribar a un altre centre penitenciari (el més proper és el de Quatre Camins (120km) situat a la Roca del Vallès) i assumir un trasllat d’anada i tornada (ja sigui al jutjat, centre mèdic o altra presó), per un cop fet tornar fins al seu lloc de referència.

Aquesta mala gestió de recursos està provocant que reiteradament diferents binomis hagin d’assumir, per realitzar un sol trasllat un mínim de 240 quilòmetres. I diguem mínim donant per fet que el de Quatre Camins és el centre més proper a Puig de les Basses. Però també s’ha donat el fet que el trasllat s’ha hagut d’assumir d’un altre CP, situat encara més lluny.

I a l’efecte ens preguntem: algú s’ha parat a pensar què significa això? Algú s’ha parat a pensar què implica aquesta situació? Des de la nostra organització sindical, si la qüestió denunciada fos puntual, ho consideraríem anecdòtic i assumible. Però davant l’habitual pràctica observada creiem que no es pot tolerar aquesta deficient organització.

Des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) denunciem que, a més del malbaratament de benzina i de l’increment en quilòmetres que pateixen els vehicles, s’exposa a un risc d’accident totalment innecessari als efectius policials amb les llargues distàncies que es veuen obligats a assumir.

Creiem a més, que davant del repte climàtic en ple segle XXI, on s’intenta reduir la contaminació del vehicles i on hi ha mesures a pobles i ciutats per reduir-la, la mala gestió i organització de recursos d’APEN no està contribuint tal i com la societat ens reclama.

És per això que, des de la nostra organització sindical, demanem a l’Àrea Penitenciària del cos de mossos d’esquadra que optimitzi la gestió dels recursos humans encarregats dels trasllats i eviti per més temps, el malbaratament que implica assumir els serveis denunciats en aquest comunicat així com també, el risc que suposa l’increment excessiu de quilòmetres.

      
NÚMERO DE COMUNICAT:C-164/2021 
DATA:25 de Novembre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies