COMUNICATS 
SAP-FEPOL arrenca el compromís del Ministre de la Seguretat Social per desencallar la jubilació anticipada 
José Luís Escrivá ha manifestat la seva intenció de resoldre l'expedient que ha de permetre avançar l'edat de jubilació anticipada per a les persones membres del cos de mossos d'esquadra. En la reunió d'avui (de més de dues hores de durada), una organització sindical ha arribat fins el màxim responsable en matèria de pensions i jubilació anticipada del Govern d'Espanya     
 
Madrid, 21 d'octubre del 2021.-

La Federació de Professionals de la Seguretat Pública (FEPOL) i el Sindicat Autònom de Policia (SAP)  s’han reunit avui amb el Ministre de la Seguretat Social José Luís Escrivá per desencallar la resolució de l’expedient que ha de permetre avançar l’edat de jubilació de les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

En la reunió de més de dues hores de durada i a la qual també hi han participat alts càrrecs del Ministeri (com és el  Director d’Ordenació de la Seguretat Social), la nostra organització sindical ha estat capaç de traslladar al màxim responsable en matèria de pensions del Govern d’Espanya, quina és la gravetat de la situació en el nostre col·lectiu.

Un cop escoltats els nostres arguments i després que SAP-FEPOL hagi posat èmfasi en l’Acord sobre jubilació anticipada del cos de mossos d’esquadra de juliol de 2020, el Ministre Escrivá s’ha compromès a treballar conjuntament amb el Departament d’Interior, amb la celeritat necessària que permeti resoldre el nostre expedient. És per això a més, que el propi Ministre Escrivá ha acceptat la necessitat proposada per la nostra organització sindical, de fer una reunió a tres bandes a la major brevetat possible.

Aprofitant que la d’avui ha estat la primera reunió que un sindicat representatiu del cos de mossos d’esquadra ha aconseguit amb el màxim responsable sobre jubilació anticipada del Govern d’Espanya, la nostra organització sindical ha lliurat la documentació que durant tots aquests anys ha anat treballant, entre la qual destaca l’informe de la pròpia Inspecció de Treball, amb el qual s’acredita que, no concedir-nos la jubilació anticipada conculcaria l’article 14 de la pròpia Constitució Espanyola.

Per tot els extrems esmentats, SAP-FEPOL considera clau la reunió d’avui, la qual marcarà un abans i un després en la resolució del nostre expedient i que ens ha de permetre poder jubilar-nos amb les mateixes condicions que ja gaudeix des de fa anys l’Ertzaintza.

És evident que després d’avui, la reunió entre el Ministre Escrivá, el Conseller Elena i la nostra organització sindical s’ha de produir (i així serà) de manera urgent i més, després que el Ministeri de la Seguretat Social hagi manifestat avui, la seva intenció de desbloquejar una situació des de fa massa temps enquistada.

Per últim, la nostra organització sindical vol agrair la presència a la reunió d’avui del Secretari General de la UGT Pepe Álvarez i del Secretari General de la Federació de Serveis Públics de la UGT Julio Lacuerda, així com també les gestions realitzades per provocar la reunió que s’ha dut a terme avui.

          
NÚMERO DE COMUNICAT:C-147/2021 
DATA:21 de Octubre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto