METROPOLITANA BARCELONA, COMUNICATS 
Reunió de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona de 24 d’octubre DEL 2023  
Resum dels punts que SAP i SME hem portat a la reunió entre els comandaments policials de la Regió, els serveis d'administració i les organitzacions sindicals. 
 
Barcelona, 25 d'octubre del 2023.-

En la reunió celebrada ahir, SAP-SME-FEPOL hem defensat els punts de manera conjunta. Aquests són els temes principals que s’han tractat:
 
 • ACD Ciutat Vella
 
En el marc del procés de descentralització de l’ACD de Les Corts, la mateixa l’ABP havia demanat la gestió dels seus detinguts. S’obrirà durant aquest mes d’octubre. Mancava finalitzar l’adequació de les infraestructures.

Hi ha propostes de millora que es faran un cop oberta (canviar dos despatxos d’ubicació, per exemple). L’ABP ja va rebre 77 mossos/es pràctiques ja preveient el funcionament de l’ACD. S’incrementaran els efectius en 1 sergent/a i 6 caporals/es amb experiència en instrucció. Hi haurà la tutela per part d’ARIAC les primeres setmanes. Només es custodiaran efectius de mossos. Les primeres setmanes gestionaran unes 10 persones detingudes al dia. Funcionarà com qualsevol ABP de territori. El cap de Torn decidirà qui ocupa cada lloc durant el torn.

Regió demana un model de centre de persones detingudes proper a Zona Franca o a prop de Ciutat de la Justícia, amb llum natural, però és una proposta a llarg termini.
Es pretén habilitar les ACD habilitades de les comissaries  per un moment puntual, quan sigui necessari, a tall d’alternativa.
 
 • Pàrquing Sant Andreu
 
Respecte a l’espai de l’Ajuntament, no tenen marge de maniobra per poder fer res, però pot buscar alternatives, si escau.
 
 • Urinaris Nou Barris i porta d’accés
 
Tenen un problema d’embossament i estant evitar obra civil, estan intentant llençar productes molt càustics, motiu pel qual s’han precintat.

Respecte a la porta, hi ha un problema amb la placa que gestiona el motor i van enviar uns pressupostos elevadíssims. Es va proposar canviar d’empresa. Amb la bossa de correctiu que tenen, no poden assumir el cost.
 
 • Reforç de Nou Barris i magatzem central de substàncies
 
Ha començat una prova pilot només amb la Regió Policial Metro Nord. Només hi ha matèria verda trinxada sense valor al mercat. Per aquest motiu s’han doblat els efectius a recepció.
 
 • Porta ABP Gràcia
L’empresa va presentar un pressupost molt elevat. Es va arribar a un nou pressupost i sembla que aviat estarà arreglada. Ja s’havia denunciat aquesta situació.
 
 • Ascensors avariats ABP Gràcia i Nou Barris
 
S’han fet dos pressupostos de 20 i 25 mil euros, inassumibles. S’han traslladat els pressupostos al Departament. La previsió de reparació és pel 2024.
 
 • Seguretat ABP Sant Martí
 
Coincideixen amb el fet que les mesures són insuficients. S’ha elevat un informe, i s’insistirà per activa i per passiva. Cal tenir en compte que allà es pretén fer la mínima inversió possible perquè l’edifici anirà a terra. S’ha demanat una botonera com a la resta d’ABP. També intentaran incorporar una persona a les properes reunions regionals per millorar la seguretat a les comissaries.
 
 • ASTMET
 
Ens informen que la previsió del nou espai a la comissaria de Sants estarà habilitat pel primer trimestre del 2024. Exposem la preocupació dels efectius respecte a la ubicació, la dependència orgànica i les tasques a desenvolupar. Ens informen que hauria d’arribar un nou cap de l’ARTU coordinat amb el Cap de la Divisió Regional de Seguretat Ciutadana i Proximitat,  amb el qual es gestionarà la coordinació i els aspectes cabdals.
 
 •  Dèficit de caporals/es
 
Actualment, estem amb un dèficit de 37 caporals/es. No depèn de la Regió. Sense noves promocions, hi ha poc marge de maniobra.
 
 • Efectius a Barcelona
 
Hi ha 3300 efectius que donen servei a Barcelona, de les quals 2752 persones depenen orgànicament de la RPMB.

Sobre les places, un 42% de persones tenen plaça específica, un 22% estan en genèric, en comissions hi ha un  10%, de provisionals un 15%, i en pràctiques un 8%. 
 
 • EQUALIS
 
Es defensa la necessitat de continuar donant servei. És un model que s’integrarà a tot el territori. Nosaltres denunciem que amb l’actual sistema d’Equalis, els efectius d’USC realitzen molts serveis fora del seu districte.
 
 • ARSE
 
Hem denunciat la degradació d’algunes de les instal·lacions presentant escrit a riscos laborals. Algunes deficiències a edificis seran més fàcils de resoldre, com les del Parlament.
 
 • Patinets elèctrics
 
Els patinets ja disposen d’assegurança de responsabilitat civil.
 
 • Unitat Marítima
 
No es disposa d’informació sobre la ubicació futura.

Aquests han estat els principals punts tractats. Per qualsevol dubte o ampliació, consulteu al vostre delegat/da de referència.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-183/2023 
DATA:25 de Octubre de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies