METROPOLITANA NORD, COMUNICATS 
El Maresme no ha incrementat encara els efectius policials, malgrat així ho va anunciar el Departament d’Interior 
Fins a dia d’avui aquesta Arenys i Pineda segueixen amb els mateixos efectius policials i no han vist reforçades les seves respectives plantilles.     
 
Barcelona, 17 de gener del 2024.-
 
Després que els mitjans de comunicació es fessin ressò dels problemes sobre inseguretat ciutadana que estaven patint diferents localitats del Maresme fruit de la multireincidència, el Conseller d’Interior va anunciar que “la Comissaria de Pineda comptaria amb més agents”.

Cal recordar que municipis com Pineda, Calella i Arenys van fer públic el seu malestar per les greus conseqüències que patien fruit de la multireincidència, aspecte que el Departament d’Interior va pretendre tancar anunciant que s’havia reforçat la Comissaria de Pineda amb 18 efectius més.

Sobre aquesta qüestió, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i des del Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) volem manifestar que les Comissaries del Maresme (Arenys de Mar i Pineda) no han tingut cap increment de plantilla, tal i com així va anunciar el Departament d’Interior i per tant segueixen patint conseqüències negatives.

Fetes les consultes pertinents  i des que es fessin públiques les demandes dels municipis respectius, les comissaries del Maresme segueixen en la mateixa situació i per tant, no s’ha fet encara cap tipus d’actuació que hagi permès incrementar el número d’efectius en aquestes destinacions.

A aquest efecte, des del SAP i des de l’SME desconeixem amb quines dades s’ha justificat el Departament per anunciar les qüestions que, tant el passat mes de desembre com ahir 16 de gener, alguns mitjans de comunicació van fer públiques.

Coincidim amb el Departament que la multireincidència no s’aborda únicament des d’una perspectiva policial i cal abordar-la des d’una òptica absolutament transversal. No obstant el cos de mossos d’esquadra segueix patint les greus conseqüències d’un llarg període, on la inversió pública en seguretat ha estat del tot insuficient.

Per tant és evident que calen mesures urgents, més quan les unitats de seguretat ciutadana i d’Investigació de les Comissaries d’Arenys i de Pineda porten massa temps fent un sobreesforç continuat per poder garantir la seguretat pública del territori. Si bé el fenomen de la multireincidència s’ha d’abordar des d’una posició responsable, també és cert que el Govern no pot seguir mirant per més temps cap un altre costat i per tant és imprescindible abordar-lo, ja que qui no pot patir per més temps les seves conseqüències negatives és la pròpia ciutadania.
      
NÚMERO DE COMUNICAT:C-10/2024 
DATA:17 de Gener de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies