TERRES DE L'EBRE, COMUNICATS 
Reunió Regió Policial de Terres de l’Ebre de 31 d’octubre de 2023 
Entre d’altres qüestions, en aquesta reunió SAP i SME hem tornat a denunciar la manca d’efectius que pateix la regió, així com també la manca de caporals i la manca de vehicles. 
 
Tortosa, 9 de novembre del 2023.-
 
El passat dimarts 31 d’octubre es va produir una nova reunió entre els comandaments regionals de la RP Terres de l’Ebre,  la representant de l’Administració i les organitzacions sindicals. A continuació us destaquem els punts més importants.

- Criteris per a la selecció de Caps de torn en cas que no es disposi del comandament que marca la RLT.
Segons manifesten els Caps de les ABP i del serveis regionals es busca la persona més idònia per mèrits i capacitat. Aquesta persona serà escollida per l’equip de comandaments de cada comissaria.

- Criteris de selecció dels agents d’OAC.
Els diferents Caps de les ABP comenten que es farà un oferiment entre tots els agents i en el cas que hi hagi més persones interessades que places vacants es fa una selecció. En el cas de la Comissaria d’Amposta la selecció es va fer per antiguitat a la unitat.

- Patrullatge unipersonal.
Des del SAP i des de l’SME hem vingut denunciant de manera reiterada i especialment durant els anys que estem en un nivell 4 sobre 5 d’atemptat terrorista, el patrullatge unipersonal que es fa en algunes destinacions. Un d’aquests patrullatges és el que faria el Cap de torn. Respecte aquesta qüestió se’ns comenta que és voluntat del Cap de torn sortir sol o no i que, en cap cas mai s’ha obligat fer-ho a ningú.

- Malestar pels PGA07 a la Comissaria de Tortosa.
Després d’haver transmès el malestar (un any més) per l’avaluació del PGA07, l’Intendent confirma que tots han estat validats i supervisats pels avaluadors i els seus caps corresponents. Per tant, atribueixen el malestar a una percepció ja que en tot cas, els PGA han passat el tràmit que marca la instrucció.

- Guàrdia d’ABP per comandaments.
L’Intendent manifesta que, amb el nou acord encara no queda clar com es resoldrà aquesta qüestió. Per tant s’està a l’espera de les instruccions clares i concises que hauria de donar la Prefectura. Fins el moment es seguiran fent les guàrdies d’ABP ja que no disposem a la RPTE que puguin cobrir 24/7. No obstant, si algun comandament no volgués fer la guàrdia pot comunicar-li al propi Intendent mitjançant correu corporatiu i miraran de buscar una solució.- Manca d’efectius de trànsit al carrer.

El Cap de l’ART confirma que amb el nou concurs es reforçarà tota l’ART i per tant hi haurà un increment sobre els 52 efectius que té avui Tortosa i 18 que té Mora d’Ebre. No obstant es confirma la mala situació de l’ART, justificant-la en les vint-i-dues adequacions del lloc de treball, més les quatre segons activitats que hi ha decretades.

Des del SAP i des de l’SME atribuïm la situació, no només d’aquesta ART sinó de totes les demès, a la manca d’inversió que durant molts (masses) anys ha patit el cos de mossos d’esquadra. I és que el Departament d’Interior i el Govern de Catalunya han de tenir present l’evolució evolutiva dels efectius del cos i ha de fer per tant, la previsió pressupostària per evitar les conseqüències que ara les ART han de gestionar.

- Manca de vehicles a la Comissaria de Gandesa.
Se’ns informa que la dotació de vehicles ve donada per la Prefectura i respecte aquesta, poca cosa s’hi pot fer. S’atribueix la situació actual a la desproporció entre l’increment d’efectius i l’arribada de vehicles que ha tingut la regió.

De totes maneres, la Regió fa el possible per a què no faltin vehicles i que es redistribueixen en cada cas i en cada moment en funció de les necessitats. Hores d’ara cap comissaria disposa de vehicles que sobrin i per tant, s’espera que amb la nova licitació arribaran cotxes nous. Fins aleshores s’haurà de tirar amb els vehicles que tenim.

- Manca de caporals a la UI Gandesa.
S’està tramitant un nou oferiment de provisió provisional de dues places de caporal per a la Unitat d’Investigació d’aquesta comissaria. Esperen que es pugui publicar en breu i que per tant es puguin cobrir aquestes dues places el més ràpidament possible.

- Manca d’efectius a la CD de l’Ametlla de Mar.
SAP i SME seguim denunciant la situació d’aquesta destinació. Des de la Regió i des de l’ABP s’han fet totes les gestions fet totes les gestions per redimensionar aquesta comissaria de districte ja que, en el seu moment el dimensionament es va fer de manera absolutament insuficient. Cal per tant incrementar les dades de cobertura mínima d’aquesta destinació, la qual cosa s’espera assolir en un futur proper.

- Substitució de càmeres de seguretat perimetral.
Està previst que el mes de gener s’iniciï la substitució de totes les càmeres de seguretat de totes les comissaries de la regió, la qual es podria fer en tres mesos. En ser la darrera regió desplegada, serem la darrera també en substituir-se les càmeres.

Aquests han estat els punts més destacats. Per qualsevol dubte poseu-vos en contacte amb els delegats que SAP i SME tenim a la RPTE.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-192/2023 
DATA:9 de Novembre de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies