COMUNICATS 
SAP-FEPOL manté la seva postura en relació a la modificació del Decret de 2a activitat 
La nostra organització espera l'inici d'una negociació que ha de permetre abordar qüestions claus per a les persones membres del cos de mossos d'esquadra   
 
Barcelona, 14 de febrer del 2023.-
 
Ahir es va produir una Comissió Permanent de Segona Activitat Extraordinària del Cos de mossos d’esquadra després que en el darrer Consell de la Policia (també extraordinari), la major part de les organitzacions sindicals informés desfavorablement sobre la modificació del Decret 246/2008.

En aquesta reunió, l’Administració ha insistit en el fet que, una vegada entri en vigor la modificació proposada, totes les persones membres del cos a qui si li declari una Incapacitat Permanent Total (IPT)  podrà seguir al cos, ocupant una plaça de Segona Activitat i per tant en cap cas quedaria exclosa amb el 55% de la base reguladora (tal i com sí passa a la resta de la Funció Pública).

Així mateix s’ha assegurat per part de l’Administració que (1) els actuals TSNP seguiran ocupant la seva plaça actual i (2) que aquelles medalles no pensionades de 800 o 1000 euros associades a incapacitats sobrevingudes per accident laboral o acte de serveis respectivament que contempla l’Ordre IRP/22/2009 de 29 de gener, no es veuran tampoc afectades per la modificació pretesa.

En aquest sentit, tal i com des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) manifestéssim en la sessió del Consell de la Policia de 6 de febrer seguim mostrant el nostre desacord amb la modificació de l’actual normativa de segona activitat.

A aquest efecte (tal i com així també expresséssim en el comunicat respectiu) volem que (si s’ha de modificar el Decret) s’obri una Mesa de Negociació imminent on s’abordi de manera directa l’equiparació retributiva amb tots els cossos especials de la Generalitat, una reducció de la jornada laboral anual del cos de mossos d’esquadra i la compensació per treball en dies festius.

A més considerem que, respecte la modificació específica del Decret, cal parlar de tot i no només d’allò que l’Administració ha considerat oportú tractar. Per tant, a més de parlar sobre la figura del tècnic de suport no policial, cal parlar (i molt) de segona activitat i de l’increment de les garanties d’aquestes places i de la gent que les ocupa ja que, malgrat les propostes que SAP-FEPOL ha anat presentant al llarg de tots aquests anys, tot segueix igual.

Per tant, la nostra organització sindical segueix esperant ser convocada urgentment a la Mesa de negociació sol·licitada, juntament amb la resta d’organitzacions sindicals representatives. Si la modificació del Decret de segona activitat és urgent (per a l’Administració) també ho és (per a nosaltres) les millores de les condicions laborals de les persones membres del cos de mossos d’esquadra.
    
NÚMERO DE COMUNICAT:C-25/2023 
DATA:14 de Febrer de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies