METROPOLITANA BARCELONA, ESCRITS 
La situació d'URIA i URIV Barcelona fa necessari l'adopció de mesures extraordinàries 
La falta d'efectius que pateixen aquestes destinacions i la sobrecàrrega de treball que assumeixen els que encara hi treballen obliga a adoptar mesures extraordinàries per tal que deixin de patir les greus conseqüències que la situació genera com és per exemple l'estrés laboral.  
 
Barcelona, 1 de juliol del 2022.-
 
SAP-FEPOL està rebent moltes queixes sobre les condicions laborals dels companys i companyes  destinats a la URIA (Unitat Regional d’Instrucció i Atestats) i a la URIV, totes dues adscrites a l’Àrea d’instrucció i custòdia de persones detingudes de la RPMB.

Darrerament, l’Àrea va perdre vint-i-cinc efectius, dels quals se n’han recuperat vint. Aquesta manca endèmica d’agents (el problema és cíclic), unida a les incapacitats temporals i la desmotivació per la sobrecàrrega de treball i les pèssimes garanties del servei, accentuen encara més l’estrès que pateixen els companys i companyes allà destinats, que acaben, en alguns casos, patint la síndrome de Burn Out.

És per aquest motiu que SAP-FEPOL en un escrit adreçat avui a la Sub-direcció General de Recursos Humans ha demanat que, per alliberar aquestes dues unitats d’aquesta situació, la qual pot acabar provocant més estrès laboral (i, a llarg termini, incapacitats temporals),  es destini una partida d’hores extraordinàries a la URIA i a la URIV. De fer-se tal i com proposem creiem que es podria rebaixar (amb la celeritat que es necessita) la càrrega de feina que pateixen els efectius de manera continuada.

En aquest sentit, la nostra organització sindical ha recordat que durant l’estiu aquesta situació s’agreujarà, entre d'altres motius, pel gaudiment de les vacances i perquè ja es preveu una pujada de fets delinqüencials, extrem que carregarà encara més de feina a aquestes dues unitats.

Des de la nostra organització sindical, malgrat apostem per altres mesures estructurals com és el dimensionament correcte d'aquestes destinacions, entenem que aquesta mesura faria minvar la tensió permanent que pateixen els efectius policials i donaria una mica d’oxigen, a dos llocs que són cabdals i estratègic pel bon funcionament del servei en tant que actuen (a igual que les sales, també invisibles) com a eix vertebral de la nostra feina i que en moltes ocasions no se’ls dona el reconeixement i el valor que mereixen.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:E-49/2022 
DATA:1 de Juliol de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies