METROPOLITANA BARCELONA, COMUNICATS 
Reunió Regional de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona de 18 de setembre 
Resum de la Reunió Regional entre els Comandaments policials, els Caps del servei d'Administració i les organitzacions sindicals  
 
Barcelona, 23 de setembre del 2019.-
El passat 18 de setembre va tenir  lloc la Reunió Regional de la RPMB. A continuació us resumim els aspectes més rellevants que s'han tractat amb els comandaments i responsables d’Administració de la Regió: - Genèric:
  • En breu es realitzarà una reestructuració a la RPMB validat per la Prefectura, amb un increment de 260 efectius entre ARRO (50 efectius) i USC. Es preveu que les ABP es quedin amb el mateix nombre d’efectius reals que hi havia l’any 2012. El nombre actual dels efectius a Barcelona (2579) està per sobre de la cobertura establerta (2438)
  • Pròximament sortirà publicat un oferiment per tal d’adscriure de forma provisional als efectius participants en una nova Unitat de Seguretat Ciutadana de la RPMB. Aquests efectius realitzaran unes tasques similars al Grup Regional de Motos (Guilles) i estarà format entre 40-60 efectius aproximadament, amb sortida des de l’ABP de Sant Andreu.
  • Respecte als rumors sobre la possible unificació de les Unitats d’Investigació de Barcelona, s’ha elevat una proposta d’unificar totes les UI en quatre ABP, les quals donarien cobertura a tota la regió. Ens informen que aquesta proposta, per les dificultats que comportaria especialment pel perjudici als efectius que tenen ja la seva plaça guanyada a una  ABP específica, és probable que no s’acabi executant.
  • S’augmentarà Comtal 100 amb 14 inspectors intentant que desaparegui VÈRTEX i sempre hi hagi dos comandaments responsables de la regió per a resoldre qualsevol incidència.
  • MENA: Segons manifesten des de Regió, les pernoctacions de MENA a les comissaries ja han passat a la història. Només hi romandran per realitzar identificacions i ressenyes. Se’ls trasllada i els recepcionen als dos centres que hi ha a la ciutat de Barcelona.
  • Formació: A finals d’aquest mes de setembre, s’iniciarà un nou sistema. Es realitzaran entre 7 hores i 7,5 hores per jornada de formació continuada amb dos tipus de formació, una part pràctica i una altra teòrica.
- GRM (Guilles): Actualment la seva situació està encallada, entre altres causes per la propera reestructuració del Cos i el canvi d’interlocutors que hi ha hagut amb la Comissaria Tècnica. - ACD: Els canvis de la propera roda s’iniciaran la setmana vinent, es farà de forma esglaonada i els últims en incorporar-se ho faran el dia 28 d’octubre. La intenció és que les rodes futures siguin de sis mesos. Actualment l’ocupació màxima de detinguts és de 88 i la mitja ha estat de 57 persones detingudes a la vegada. Ben aviat es realitzaran millores a la custòdia, entre altres augmentar el servei de neteja, pintura, etc. - SCC: Manifestem el desacord que tenim respecte a l’oferiment que s’ha publicat  sobre el tancament de la SCC de Barcelona. Informem que es tracta d’un punt que traslladarem igualment al Consell de Policia, però que si que hi ha una cosa que des de la Regió es té la potestat de realitzar, com podrien ser acceptar comissions de servei dins la pròpia regió, a unes destinacions més adients que les que han sortit a l’oferiment. El Comissari es compromet a facilitar en principi algunes comissions de servei a la Sala Regional de Comandament de Barcelona. Expressem la diferència que hi ha amb l’oferiment que es va donar amb el tancament del C.P Homes (La Model), on gairebé tots els efectius van sortir satisfets a diferència del present oferiment, on ni tan sols  es compleix la paraula donada per la Comissaria Alicia Moriana a les dues reunions mantingudes al respecte. - Sala Regional de Comandament: Tornem a expressar la situació extrema que pateixen els agents de la SRC. Com a resposta a aquesta situació, s’incrementarà el nombre d’efectius amb 21 agents més. - Dispositiu STOP: Reconeixem la bona feina que s’està realitzant per part dels efectius que formen part d’aquest dispositiu, s’han realitzat 659 actuacions amb 651 persones detingudes. - OAC Plaça Catalunya: No hi ha data d’obertura, s’està buscant una altra ubicació a les rodalies de Plaça Catalunya, però que sigui a peu de carrer i no pas soterrat. El comissari considera (i coincidim) indignes aquelles dependències perquè  hi treballi cap mosso. - ABP Sarrià: Està previst que la nova Comissaria estarà finalitzada al mes de gener de 2020. Aquestes són les qüestions tractades a la reunió! Ja sabeu que per qualsevol aclariment us podeu posar en contacte amb els nostres delegats de la regió. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-125/2019 
DATA:23 de Setembre de 2019
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies