METROPOLITANA SUD, COMUNICATS, ORDRE PÚBLIC 
L’ARRO de la RMP Sud també necessita incrementar dotació de material de protecció balística 
Després que en un escrit inicial acreditéssim aquesta necessitat per a l'ARRO Girona, avui la nostra organització sindical demana l'increment i la dotació d'aquest material per a l'ARRO de la RPM Sud, La presència cada vegada més freqüent d'intervencions amb presència d'armes de foc fa necessària la dotació de material de protecció balística a aquestes àrees. 
 
Barcelona, 13 de març del 2023.-
 
Si fa dies, la Secció Sindical d’Ordre Públic denunciava la situació que patia l’ARRO de Girona en relació a la dotació de material de protecció balística, avui ho hem de fer d’una altra ARRO: la de la Regió Policial Metropolitana Sud.

I és que en els últims anys, l’ARRO s’ha posicionat com la primera de les unitats d’intervenció i reacció de les Regions Policials davant situacions crítiques. Son molts els exemples que podríem esmentar que així ho acrediten com per exemple:
 
  • Any 2017 en el  tiroteig a dos policies locals a Gavà l’any 2017, quan l’ARRO RPMS va detenir a l’autor fets (armat amb un fusell d’assalt) en una zona boscosa.

  • Febrer del 2021, l’ARRO RPMS deté els autors d’un “narco-assalt” quan un dels membres d’aquesta organització criminal portava una arma curta.

  • Març del 2022, en el marc d’una investigació judicial a Viladecans, en l’execució d’un assalt a diferents domicilis, l’ARRO troba diverses armes de foc i quantiosa munició.

  • Febrer 2023, en l’assalt a un domicili, l’ARRO localitza un revòlver del calibre 38 especia, amb disposició de ser utilitzat.
 
Per tant és evident, ja sigui per les “noves” tipologies delictives fruit del tràfic de substàncies o per qualsevol altre motiu, que la presència d’armes a Catalunya és cada vegada més freqüent. Només a la RPMS, en una mitjana de setanta (70) entrades l’any s’ha detectat la presència d’armes de foc en un 5% dels casos.

És per això que la nostra organització sindical considera imprescindible la dotació a aquests efectius policials del material de protecció balística individual necessària (casc i armilla). En aquest sentit, l’ARRO RPMS pel material balístic que té a dia d’avui, no cobreix les necessitats mínimes de seguretat de TOTS i CADASCUN dels efectius policials que poden intervenir en una situació. Tenint en compte que en el marc dels dispositius és habitual activar els dotze (12) equips, més de seixanta (60) efectius quedarien sense protecció individual.

El mateix passaria amb els escuts balístics els quals (a més de ser insuficient el número actual) han de garantir un nivell de seguretat superior al que cobreixen els que a dia d’avui té l’ARRO RPMS.

Per tot plegat, des de la Secció Sindical d’Ordre Públic del SAP-FEPOL considerem que el Departament d’Interior no pot deixar a la sort, la integritat física dels efectius policials i menys quan com diguem, és cada vegada més freqüent la seva activació per serveis amb presència d’armes de foc.

L’ARRO en el seu conjunt ha demostrat compromís, coratge i determinació en moltes situacions excepcionalment compromeses. L’adquisició d’aquest material per part de l’Administració, a més de resultar un gran avenç, seria una mostra d’igual compromís amb els mateixos efectius policials.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-44/2023 
DATA:13 de Març de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies