COMUNICATS 
SAP i SME celebrem el nou conveni de l’ICS i els increments retributius que contempla 
Entre d’altres millores, el nou conveni reconeix un increment de 1.700 euros l’any per al personal d’infermeria, a més d’altres complements per cobrir les 24 hores del dia       
 
Barcelona, 22 de novembre del 2023.-
 
Quan el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i quan el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME-FEPOL) reclamàvem en la primera fase de la negociació, un increment salarial per a totes les persones membres del cos de mossos d’esquadra sense excepció, era perquè sabíem perfectament que altres col·lectius professionals estaven negociant amb els seus respectius Departaments, millores similars.

Quan ambdues organitzacions sindicals reclamàvem començar la negociació per aquestes millores i no per aquelles que finalment USPAC, SPC, CAT i SEGCAT van acabar signant a finals de juliol, era perquè sabíem que per altres col·lectius professionals així s’estava fent.

De fet, no tenia cap mena de sentit dividir en dues fases la negociació com així es va plantejar, ja que mai abans s’havia actuat així i com passa en qualsevol negociació, els acords son acords perquè es pacta sobre totes les demandes col·lectives que els professionals en qüestió reivindiquen.

Així, i mentre els mossos i les mosses negociàvem per qüestions menors de baix impacte pressupostari (menys de 25M d’euros ha costat el darrer acord), els bombers de la Generalitat incrementaven les seves retribucions, augmentant així el greuge comparatiu entre cossos especials fins els 5.000 euros anuals aproximadament.

Doncs bé! Avui, i després de molts anys de retallades laborals, l’Institut Català de la Salut (aprofitant la conjuntura actual) ja té nou conveni col·lectiu acordat que substitueix el del 2006. Un conveni que (segons s’ha publicat) suposarà un cost de 320 milions d’euros, que repercutiran directament en les condicions laborals i salarials de 55.000 treballadors i treballadores de 289 equips d’atenció primària i de 8 hospitals.

Per aquest motiu, des del SAP-FEPOL i des de l’SME-FEPOL celebrem i felicitem a aquest col·lectiu professional, així com també a la seva representació sindical per les millores salarials reconegudes, entre les quals consta la que gaudirà el personal d’infermeria que (a més d’altres complements) veurà incrementat el seu sou de manera lineal en 1.700 euros l’any.

Per tant, veient l’acord de bombers i veient l’acord de l’ICS és més que evident que l’acord signat el 31 de juliol entre el Departament d’Interior i els sindicats SPC, CAT, USPAC i SEGCAT,  ha estat un acord històric però de mínims.

I és que amb l’acord de l’ICS fet públic avui, mentre altres col·lectius com el sanitari o el de bombers (sumat al de mestres) han vist o veuran incrementades les seves retribucions sense excepcions i de manera lineal, els mossos i les mosses (si volem cobrar més) haurem d’anar a judicis o assumir funcions de superior categoria.

Així, havent comparat els acords dels diferents col·lectius professionals amb el nostre, és prou evident que el Departament d’Interior (en connivència del bloc majoritari) ha jugat amb els mossos i les mosses. De tu dependrà que ho segueixi fent!
            
NÚMERO DE COMUNICAT:C-203/2023 
DATA:22 de Novembre de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies