COMUNICATS, TRÀNSIT 
Els caporals de trànsit han d’assumir “gratuïtament” funcions superiors per “manca” de sergents? 
La nostra organització sindical ha demanat el reconeixement per aquells comandaments de l'escala bàsica que assumeixen funcions superiors per la manca de sergents 
 
Barcelona, 13 d'octubre del 2021.-

Als caporals i a les caporales de l’especialitat de trànsit del cos de mossos d’esquadra se’ls està obligant a exercir funcions de sergents caps d’ART de manera continuada en el temps, fins al punt que, una situació que hauria de ser puntual i sobtada, ha acabat essent permanent i mantinguda.

A l’efecte, des de la nostra organització sindical entendria l’assumpció de responsabilitats davant d’una situació sobrevinguda. Ara bé, no estem disposats a tolerar que s’obligui aquests comandaments a assumir funcions superiors per a les quals, ni han estat formats, ni tampoc reben la compensació corresponent.

Des de la nostra organització sindical considerem que una gestió acurada dels recursos humans, també dels de l’escala intermèdia és imprescindible. En aquest sentit, que en un mateix torn coincideixin dos sergents i se’n deixi un altra totalment descobert ens obliga a buscar mesures urgents que, o bé es faci amb la formació oportuna, o bé es remuneri com es mereix.

Des de la nostra organització sindical ja hem demanat a la Divisió de Trànsit que doni les ordres oportunes per tal que es cobreixin tots els torns amb la línia complerta de comandament i que, en cas que un caporal hagi de realitzar puntualment les seves funcions sigui de forma regulada.

No obstant ja avancem que la resposta fins ara obtinguda no ha estat gens positiva. És per això que, veient que la gestió del problema està lluny de resoldre’s, des de la Secció Sindical de Trànsit del SAP-FEPOL ja hem advertit a la Divisió de quina serà la nostra resposta a aquesta actitud i quins, els propers moviments.

Com a conseqüència esperem que s’obri el marc de negociació oportú per trobar una sortida negociada a aquesta situació. És evident que la compensació econòmica per l’obligatorietat d’assumir un rol, unes tasques i unes funcions d’una responsabilitat superior (la qual es proveeix mitjançant concurs oposició) ha de produir-se.


De no ser així la via del conflicte laboral amb la Divisió i de la demanda judicial amb el Departament es produirà més prompte que tard. Les mancances col·lectives no poden ser assumides per les esquenes individuals i si una persona, de manera periòdica i habitual, assumeix funcions superiors s’ha de veure’s compensat amb figures com per exemple, és l’encàrrec de funcions.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-140/2021 
DATA:13 de Octubre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto