COMUNICATS, TRÀNSIT 
Ja és una realitat: els sis sectors de trànsit que es volien tancar es mantindran tots oberts! 
Després de molts anys treballant per evitar el que semblava inevitable, avui es consolida la suspensió del tancament dels sis sectors de trànsit. Des del SAP-FEPOL ens sentim orgulloses i orgullosos d'haver-ho aconseguit. No obstant, en el Consell de la Policia d'avui ja s'ha reclamat incrementar el número d'efectius de l'especialitat, amb oferiments oberts a tot el cos si cal i un procés de mobilitat interna que permeti recuperar la normalitat a trànsit.    
 
Barcelona, 30 de març de 2022.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha estat, és i seguirà essent (tal i com hem tornat a demostrar) l’única referència sindical vàlida, compromesa i constant en la defensa dels interessos de l’especialitat de trànsit.

Des que a finals dels anys 90 constituíssim una secció sindical específica de trànsit (formada íntegrament per especialistes), SAP-FEPOL ha estat el sindicat referent dins l’especialitat. Una secció sindical que avui es manté orgànicament.

L’11 de juny de 2021, aprofitant l’acte de clausura del 8è Congrés Ordinari, la Secció Sindical de l’Especialitat (de la mà del Secretari General del SAP-FEPOL) va tenir l’oportunitat de tornar a denunciar davant l'acabat d’arribar Conseller Elena, del Director General i de la Prefectura del cos, la negligent intenció que des de l’any 2016 pretenia tancar el 30% dels sectors de trànsit existents.

Malgrat les crítiques d’altres organitzacions sindicals i malgrat cogui, va ser en aquesta ocasió que el cos va rebre (per primera vegada), una resposta positiva respecte la possible marxa enrere del tancament dels sis sectors de trànsit. Tocava doncs, seguir treballant (amb la mateixa constància, però també amb la discreció necessària) per aconseguir l’objectiu final.

En la Comissió d’Interior del passat 16 de març, l’àmplia majoria de Grups Parlamentaris aprovaven la suspensió de tancar els sectors de Mora d’Ebre, de Montblanc, d’Igualada, d’Olot, de Sant Feliu de Guíxols i de Mataró. Una votació que en el Consell de la Policia celebrat avui s’ha corroborat.

Així, queden enrere totes les reunions que des del 2016 la nostra organització sindical ha mantingut amb els Alcaldes de les poblacions afectades (a excepció del de Montblanc que no ens va voler rebre), amb els Caps de les ART afectades, amb la Divisió de Trànsit, amb la Comissaria General de mobilitat, amb el Director del Servei Català del Trànsit, amb l’Associació Catalana de Municipis, amb la Federació de Municipis de Catalunya, reiteradament amb tots els Grups de l’arc parlamentari, amb la Direcció General de la Policia i amb el Departament d’Interior.

Els sis sectors de trànsit no es toquen i per tant cal que celebrem i siguem conscients del nou èxit que des de la Secció Sindical de Trànsit del SAP-FEPOL s’ha assolit. Un triomf de totes i tots els especialistes que han treballat i ho seguiran fent en pro d’un model preventiu.

Som conscients però que no està tot fet! Cal seguir treballant perquè els sis sectors recuperin el múscul que durant tots aquests anys han perdut. Per tant avui, tal i com ja s’ha fet anteriorment, SAP-FEPOL ha reclamat la necessitat d’un nou oferiment (obert si cal a tothom) i un procés de mobilitat interna que recuperi l’ordre que mai s’hauria d’haver perdut.
 
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-52/2022 
DATA:30 de Març de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies