COMUNICATS 
El dissabte el cos de mossos d’esquadra va enviar un missatge alt i clar 
En la manifestació de dissabte totes les escales professionals tant del cos de mossos d'esquadra com de les policies locals van compartir pancarta. Una manifestació sense precedents que va reclamar la necessitat de despolititzar el servei de seguretat pública de Catalunya   
 
Barcelona, 25 d'octubre del 2021.-

El passat dissabte, el cos de mossos d’esquadra, el conjunt de policies locals, guàrdies urbanes i vigilants municipals vam acudir de manera massiva a la manifestació convocada per la gran majoria d’organitzacions sindicals representatives. Una manifestació que malgrat alguns sectors van intentar polititzar ha aconseguit precisament reivindicar i fer visible la necessitat de despolititzar i no partiditzar la Policia de Catalunya.

Des de la mateixa manifestació, altres han intentat infravalorar el número de persones que van participar a la manifestació, fins i tot recorrent alguns a l’insult, en veure que 2.000 policies sortíem al carrer a defensar la nostra professió. A tots ells (amb el respecte merescut) podríem recordar-los-hi que el dissabte, als carrers de Barcelona van sortir agafant la mateixa pancarta, des de l’escala superior fins a l’escala bàsica del cos de mossos d’esquadra i el mateix, per a la resta de policies locals.

Així, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) fem una valoració molt positiva de la mobilització i agraïm especialment la seva participació, a totes aquelles companyes i a tots aquells companys que ho van fer físicament. Així mateix volem agrair totes les mostres de suport que hem anat rebent al llarg de tots aquests dies, ja sigui de la ciutadania a títol individual, com col·lectivament per boca d’associacions veïnals o d’altres similars.

És evident que des que sortíssim conjuntament amb el primer dels comunicats, la reacció política s’ha produït i el toc d’atenció ha tingut el seu efecte. La necessitat de defensar i protegir a la Policia de Catalunya ha de ser una prioritat, ja sigui des del conjunt de forces del Parlament, com des de la pròpia acció de Govern.

Aquest serà un missatge que la nostra organització sindical enviarà directament al President de la Generalitat de Catalunya en la propera sessió del Consell de la Policia, a la qual està previst que hi assisteixi presencialment.

Així mateix, des de la nostra organització volem ser participatius i esperem rebre la invitació per part de la presidència de la futura Comissió Parlamentària on es discutirà el model policial. A l’efecte esperem el debat tècnic que el model policial també és mereix tenir.

Un debat que ha de fugir precisament de la politització i de la partidització que ha provocat que la manifestació de dissabte fes sortir als carrers de Barcelona, la totalitat de la representació majoritària dels col·lectius i que la farà tornar a sortir quantes vegades siguin necessàries.

      
NÚMERO DE COMUNICAT:C-148/2021 
DATA:25 de Octubre de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto