CENTRAL, ESCRITS 
SAP-FEPOL denuncia a la Inspecció de Treball de la Seguretat Social la Sala 112 de Reus 
En la denúncia presentada, la nostra organització sindical ha reportat l'incompliment en matèria de prevenció de riscos i salut laboral en tant que aquesta destinació (a l'igual que la resta de SRC) no tenen l'avaluació de riscos que la llei estipula i no garanteixen els períodes de descans que qualsevol persona treballadora que treballa davant de pantalles ha de tenir 
 
Reus, 23 de juny del 2022.-
 
El passat 21 de juny, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) es concentrava davant les portes de la Sala 112 de Reus per tornar a denunciar (tal i com ho va fer en la primera de les concentracions ara farà un any) les condicions sota les quals han de treballar les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

Ahir, la nostra organització sindical exposava davant del Consell de la Policia les dades que evidencien la situació precària d’aquesta destinació la qual atempta contra la salut dels mossos i de les mosses que assumeixen les funcions d’operadors de la Sala 112.

Havent de ser un mínim de 32 operadors en període d’hivern i de 35 en període d’estiu, la Sala 112 està treballant amb 24 efectius per cobrir 6 regions policials. Com a màxim han estat 28 els operadors que han coincidit en un sol torn a la Sala 112 i aquesta és una situació insostenible.

Per tant, en un pas més i aprofitant la concentració del passat 21 de juny, els delegats de prevenció de riscos de SAP-FEPOL van elaborar un informe amb el qual acreditem l’incompliment per part del Departament d’Interior, de la normativa relativa a la salut laboral de les persones treballadores.

És per això que avui, la nostra organització sindical ha denunciat davant la Inspecció de Treball de la Seguretat Social la situació de la Sala 112 de Reus. Una situació que és extrapolable a la de la resta de Sales Regionals de Coordinació Operatives que encara es mantenen obertes, tals com Barcelona i Metropolitana Sud.

En la denúncia presentada, SAP-FEPOL ha reportat a la Inspecció de Treball que les Sales del cos de mossos d’esquadra no tenen l’Avaluació de Riscos Laborals dels llocs de treball. Un aspecte clau i imprescindible que obliga l’article 14 de la Llei 31/1995 sobre Prevenció de Riscos Laborals i el Reial Decret 39/1997 de Reglament dels serveis de prevenció.  

Així mateix, la nostra organització sindical ha denunciat que les Sales del cos de mossos d’esquadra no garanteixen els drets d’obligat compliment que marca el Reial Decret 488/1997, segons el qual i el seu article 4 “els treballs amb pantalles de visualització i il·luminació, cal fer pauses de 10’ a 15’ cada 90’ i en cas que es realitzin tasques que requereixin atenció, aquesta pausa ha de ser de 10’ cada 60’”.

Per tot plegat, SAP-FEPOL exigeix que de manera immediata, la Subdirecció General de Recursos Humans i la Prefectura del cos de mossos d’esquadra dimensionin les Sales de Coordinació (totes i cadascuna d’elles) de tal manera, que es puguin garantir els períodes de descans que la llei estipula.

Per últim, en la mateixa denúncia, la nostra organització sindical ha traslladat a la Inspecció de Treball que la Sala 112 de Reus, ni compleix la normativa en
matèria d’il·luminació, de cablejat sota les taules, així com tampoc en matèria de soroll ambiental motiu pel qual, s’ha demanat les modificacions pertinents en compliment de la llei.
 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-119/2022 
DATA:23 de Juny de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies