CAMP DE TARRAGONA, COMUNICATS 
Felicitats: Finalment heu rebut el que us mereixeu! 
Aquesta és la història de dos companys que, per incidències del guió, van veure com d'una actuació meritòria que va quedar a l'oblit han assolit el reconeixement que des d'un inici es mereixia  
 
Tarragona, 13 de juliol del 2021.-
 
La història de dos Mossos de Tarragona que van salvar un home de morir dessagnat”. Així titulaven els mitjans de comunicació la història de dos herois que van salvar la vida al propietari d’un bar agredit greument l’any 2015, després que un dels seus treballadors li clavés un got trencat al coll.

Gràcies a la ràpida actuació dels dos mossos de Ciutat Vella, els quals fins l’arribada dels serveis d’emergències mèdiques no van dubtar en taponar la gravíssima ferida produïda a la caròtida de la víctima, aquesta va poder sobreviure i salvar la vida.

I quan un, després de salvar la vida a una persona, creu que ha fet una actuació meritòria, de reconegut prestigi espera el reconeixement del Cos en forma de felicitació o de condecoració.

Però no! Per aquelles qüestions de la vida, els dos mossos de Ciutat Vella van marxar a Tarragona i, ni des d’una destinació, ni tampoc des de l’altra (possiblement per aquelles coses de les quotes) van vetllar per tal de reconèixer l’actuació dels dos mossos, que a ulls de la societat sempre seran autèntics herois.

A partir de llavors, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha treballat per tal que els dos mossos siguin reconeguts com es mereixen i rebin la felicitació i la condecoració de la que sempre han estat mereixedors.

Avui podem dir que aquesta situació s’ha pogut resoldre favorablement i els dos companys (un d’ells afiliat encara a SPC) ja tenen el reconeixement que es mereixen: medalla de bronze amb distintiu blau.

És per això que des de la nostra organització sindical celebrem que finalment tot s’hagi pogut resoldre i agraïm la rapidesa amb la qual la Direcció General de la Policia ha atès les nostres peticions per solucionar una situació del tot injusta. De no haver-ho fet és evident que els dos companys haguessin experimentat per tota la seva carrera professional, un sentiment gens favorable amb l’organització.

Així mateix creiem que situacions com aquestes s’han i es poden evitar, motiu pel qual (aprenent dels errors) cal fer les modificacions procedimentals que evitin que es tornin a produir.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-103/2021 
DATA:13 de Juliol de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto