METROPOLITANA BARCELONA, ESCRITS, ORDRE PÚBLIC 
Servei ARRO Barcelona al TSJ 
Des de la Secció Sindical d’Ordre Públic del SAP estem veient com s’estan hipotecant  quatre equips diaris per fer servei de vigilància de prevenció exterior, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Concretament dos equips en torn de matí, un en torn de tarda i ara també un en torn de nit. 

Maite Català Pujol

Subdirectora General de Recursos Humans

Direcció General de la Policia

Travessera de les Corts 319-321 (08029) Barcelona

 

Senyora,

Des de la Secció Sindical d’Ordre Públic del SAP estem veient com s’estan hipotecant  quatre equips diaris per fer servei de vigilància de prevenció exterior, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Concretament dos equips en torn de matí, un en torn de tarda i ara també un en torn de nit.

La ciutat de Barcelona presenta un volum de feina per l’ARRO que comença a ser insostenible i no veiem factible que s’estiguin hipotecant tants equips d’ARRO en servei ordinari per fer aquests tipus de serveis.

D’altra banda, som coneixedors de que actualment el TSJ és un punt sensible a on es poden esdevenir protestes amb desordres públics i per això pensem que s’han de buscar solucions efectives per garantir la seguretat i el seu normal funcionament. Però cal dir que per exemple en torn de tarda, amb una furgoneta, tampoc es garanteix i en torn de nit, a on molts dies a tota Catalunya només hi ha un sol equip, el tenim hipotecat en aquest servei deixant la resta de Barcelona sense ARRO.

Des del Sindicat Autònom de Policia creiem que aquest punt s’ha de tractar com a un servei especial i com a tal es coordini des de la CSUCOT, d’igual forma que per exemple es fan els serveis de la T2 de l’aeroport i que es realitzi de la següent manera:

  1. Amb un mínim de dos equips d’ARRO per torn, per tal de garantir una seguretat efectiva i evitar encadenaments com els del passat dia 23 de febrer, ja que amb un sol equip es impossible impedir-ho.
  2. Servei realitzat amb OER de forma voluntària amb hores extraordinàries del companys d’ARRO Barcelona o si és necessari de qualsevol ARRO del territori. D’aquesta manera no es veuran afectats els serveis ordinaris ja de per si prou saturats.

Des del SAP els hi comuniquem que amb un sol equip no s’evitaran més possibles encadenaments. A tall d’exemple els recordem que l’últim va acabar amb desordres públics i catorze detinguts. La feina de la policia és prevenir el conflicte i per això cal un mínim de dos equips i d’altra banda, amb el nombre massiu de serveis i la falta d’efectius la solució està clara, policies voluntaris amb OER.

Restem a la seva disposició per a qualsevol aclariment.

Atentament,

Carles Peiruza Romeu.

Delegat del SAP a Ordre Públic.

Barcelona, 1 de març de 2018

 
NÚMERO DE COMUNICAT:E-28/2018 
DATA:1 de Març de 2018
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto