COMUNICATS 
S’obre la via per solucionar l’increment del romanent generat com a conseqüència de la pandèmia 
L'Administració i l'Operativa obre la via per acceptar les propostes que des d'inici de la pandèmia va proposar SAP-FEPOL per evitar el romanent generat com a conseqüència de la gestió horària a inicis de la pandèmia 
 
Barcelona, 27 de maig de 2021.-

Ahir dia 26 de maig va tenir lloc la reunió per tractar el problema generat per la gestió horària aplicada en algunes unitats durant el confinament i l’estat d’alarma d’inicis de la pandèmia. Una reunió on, a més de la Sub-direcció general de recursos humans i de les organitzacions sindicals representatives, hi havia també representants de la part operativa.

Com a prèvia, recordem que des del primer moment SAP-FEPOL va denunciar l’increment del romanent que havia patit una part important del col·lectiu, el qual per decisions operatives, havia estat  enviat a casa generant-se així un romanent important que ha estat el causant de la situació tractada.

A més, des d’inicis de la pandèmia i amb fins a quatre escrits, la nostra organització sindical havia fet propostes per evitar arribar al punt en què ens trobem avui i que sincerament es podria haver evitat. No obstant i com a primera valoració, des del SAP-FEPOL ens alegrem que l’Administració hagi manifestat la seva intenció d’esmenar el problema.

A l’efecte i com a proposta inicial, l’Administració (sota l’empara d’una llei estatal) ha posat sobre la taula, el reconeixement dels dies concrets com a permís retribuït recuperable, donant per fet que el període per recuperar-los ja havia expirat amb l’any policial i per tant no caldria retornar-los. En aquest sentit  des del SAP-FEPOL vam fer les següents consideracions:

Primer.- La finalitat d’aquest acord ha de ser que les persones afectades no paguin amb les seves hores, la planificació “interessada” de l’Administració i l’Operativa. Tal i com ja s’ha dit, els efectius van ser enviat a casa per poder garantir un possible relleu en cas de contagi de la resta d’efectius.

Segon.- No estem d’acord que s’apliqui una llei que en el seu títol, ja fa esment al concepte recuperable. No volem donar peu de cap manera a possibles interpretacions ja que, de donar-se ens trobaríem segurament, amb serveis que intentarien fer recuperar aquestes hores a les persones afectades.

Tercer.- Proposem per tant que s’imputin com a treballades les hores que els efectius policials tenien planificades en un principi i que haurien d’haver treballat. D’aquesta manera es retornaran les hores de la bossa lineal o de romanent que es van agafar.

Quart.- D’acceptar-se la nostra proposta i per evitar greuges, tots aquells efectius que per iniciativa d’algunes Oficines de Suport se’ls va planificar treball, veurien augmentades el nombre d’hores de la seva bossa lineal i per tant, d’aquesta manera podrien gaudir també d’aquestes hores en dies de festa, per permís d’hores acumulades.

Cinquè.- El període que s’hauria d’aplicar aquesta mesura és el comprés entre el dia 16 de març al 3 de juny de 2020.

Després de les propostes presentades per SAP-FEPOL, Administració i Operativa les han acollit de manera favorable i, per tal d’acotar les unitats afectades i la mesura definitiva a aplicar, ens donaran resposta a la següent reunió. És per això que quan tinguem més novetats us informarem al respecte. 
NÚMERO DE COMUNICAT:C-82/2021 
DATA:27 de Maig de 2021
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto