GIRONA, ESCRITS 
Una Comissaria com la de Salt ha de tenir Dispositius Conductors d’Energia (DCE) 
En les darreres setmanes aquesta comissaria ha patit un increment d'incidents conseqüència dels quals, un número important d'efectius del cos de mossos d'esquadra han resultat ferits de diversa consideració. No obstant, els Caporals responsbles del torn no disposen de Dispositiu Conductor d'Energia.       
 
Salt, 13 de juny del 2022.-
 
Des del mes d’abril, a la localitat de Salt hi ha hagut nou actuacions policials que han acabat amb atemptats a l’agent de l’autoritat. Com a conseqüència d’aquestes actuacions, sis efectius del cos han resultat ferits de diversa consideració.

En la darrera actuació esdevinguda aquest darrer cap de setmana, un menor tutelat va agredir una agent membre del cos de mossos d'esquadra, a la qual li hauria provocat dues ferides obertes que han requerit cadascuna d’elles, quatre punts de sutura.

En aquest sentit, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) considerem que per aquesta actuació, com a moltes d’altres, si la Comissaria de Salt i en aquest cas tots els caporals responsables del torn disposessin de la Tasser es garantiria en tots els serveis poder mantenir la distància amb l'agressor i per tant es podrien haver evitat les lesions que els mossos i les mosses han patit.

Recordem que la Comissaria de Salt, malgrat els caporals fan tasques de responsables de torn, no tots disposen de Dispositiu Conductor d’Energia (DCE) o TASSER. Per tant, si hi ha alguna actuació on aquesta eina és necessària i el caporal responsable no la té, és el Cap de Torn de Girona -si és que està disponible- qui s’ha de desplaçar diligentment per fer-se càrrec de la situació.

Malauradament però, el que succeeix normalment és que el Cap de Torn de Girona està ocupat en un altre incident i per tant, la immediatesa que requereix l’actuació per arribar al lloc amb el DCE no es dona i quan la TASSER arriba, ja és massa tard: ja tenim policies ferits.

Avui, la nostra organització sindical, mitjançant un escrit adreçat al Director General de la Policia Pere Ferrer, ha denunciat l'increment d'actuacions amb mossos i mosses lesionades en els darrers mesos en aquesta localitat. Unes actuacions que els efectius del cos de mossos d'esquadra destinats a la Comissaria de Salt han de fer sense que se’ls garanteixin tots les eines de treball.

Per tant, la nostra preocupació per aquest augment d’incidents amb agents ferits és absoluta ja que, no només son els efectius del cos de mossos d'esquadra els afectats, sinó també ho son els de la Policia Local.

Així doncs, des del Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) en l’escrit presentat hem instat al Director General de la Policia que, amb la diligència necessària, faci les gestions oportunes per tal que tots els caporals responsables de la Comissaria de Salt disposin d'un Dispositiu Conductor d'Energia.

Així mateix hem reclamat la formació necessària de tots els caporals responsables del torn en la utilització d’aquesta eina aprovada pel propi Parlament de Catalunya, així com la formació també de tots els elements necessari que estableix el protocol, tals com els Dispositius Personals de Gravació (DPG) i els Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA).

 
          
NÚMERO DE COMUNICAT:E-40/2022 
DATA:13 de Juny de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies