COMUNICATS 
L’Administració suspèn sine die la convocatòria de promocions territorialitzades 
En la reunió d'avui, l'Administració plena d'excuses ha intentat justificar la suspensió sense data de les convocatòries territorialitzades, en la necessitat de modificar el Decret 401/2006 sobre povisió de llocs de treball. Una modificació que de sortida ja es veia necessària.  
 
Barcelona, 10 de març del 2023.-
 
Avui, tal i com us hem informat en el comunicat oportú i en el marc del Grup de Treball de Provisió i Promoció, l’Administració ens ha comunicat que (malgrat s’hi havia compromès) les properes convocatòries de promocions per a les categories de caporal/a, sergent/a i sotsinspector/a NO seran territorialitzades.

Davant l’incompliment (un més) d’aquest compromís, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) mostra la seva més absoluta decepció. I és que si feia uns dies preguntàvem per quin era el motiu pel qual s’havia posposat la publicació de les convocatòries (sense obtenir resposta per cert) avui ja sabem el per què.

En aquest sentit i per intentar justificar el motiu d’aquest nou incompliment, han estat moltes les excuses que l’Administració ens ha donat. Unes excuses que de res han servit per amagar el desgavell de la situació i el perjudici que novament té afectació sobre les persones membres del cos de mossos d’esquadra.

Per tant, les properes convocatòries d’ascens, l’Administració incomplirà i no respectarà una de les mesures que contempla el Pla d’Igualtat del cos de mossos d’esquadra: la territorialització.

A aquest efecte ens preguntem si els mossos i les mosses es mereixen aguantar els continus incompliments dels propis compromisos que adopta l’Administració. Cronogrames que no es compleixen, concursos que s’endarrereixen i ara, convocatòries territorialitzades que queden aturades a saber fins quan son clars exemples, dels motius de desafecció que el col·lectiu va assumint.

Recordem que va ser la pròpia Administració la qui per iniciativa pròpia, en la reunió del Grup de Treball de 26 de gener ens va informar de la modificació urgent del Decret 401/2006 de provisió de llocs de treball amb la intenció que les properes convocatòries d’ascens contemplessin les places territorialitzades.

Per tant, des del SAP-FEPOL lamentem i reprovem aquest nou episodi que deixa en evidència la necessitat de canviar i d’actuar en conseqüència. I és que fins i tot és sorprenent que, davant la gravetat de la situació i malgrat les excuses manifestades, l’Administració s’hagi negat a facilitar-nos (tal i com es feia en anys anteriors) les propostes de bases de les convocatòries, a fi i efecte de poder-les valorar o esmenar intentant introduir qüestions que les podrien millorar. 
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-42/2023 
DATA:10 de Març de 2023
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies