COMUNICATS 
Segon judici per al metge del Departament d’Interior que hauria agredit sexualment diferents mosses d’esquadra 
L’acusació particular demana tres anys de presó i inhabilitació especial per a Jordi Planas, el qual s’hauria aprofitat de la seva condició de metge del Departament per cometre els fets.     
 
Barcelona, 29 de maig del 2024.-
 
Des d’ençà, ja s’ha obtingut una sentència condemnatòria per aquests fets, mentre que la resta de procediments han seguit el procés que ha portat novament a Jordi Planas a seure al banc dels acusats.

Ahir, es va celebrar a la Ciutat de la Justícia el segon dels tres judicis als quals haurà de fer front l’acusat. Un judici que va resultar llarg (de més de 7 hores de durada) i en el qual la víctima (únicament amb l’acompanyament del sindicat) va haver d’enfrontar-se de forma valenta al seu agressor.

L’acusació particular ha sol·licitat per a Jordi Planas, la pena de 3 anys de presó, inhabilitació especial per a l’exercici del dret de sufragi passiu durant la condemna i la inhabilitació per a l’exercici de la professió mèdica o qualsevol altre de caràcter sanitari durant el temps de la condemna. Així mateix s’ha demanat que es disposi expressament que el condemnat no pugui ser qualificat en tercer grau de tractament fins que compleixi al menys la meitat de la pena imposada.

Per últim s’ha reclamat també en concepte de responsabilitat civil, una indemnització de 15.000 euros pels danys morals i psíquics patits, declarant si s’escau a la Generalitat de Catalunya – Departament d’Interior responsable civil subsidiària.

Des d’ambdues organitzacions sindicals volem posar en valor l’actitud que la nostra companya ha tingut durant tot el procés. Recordem que, fruit d’aquest episodi, van quedar en evidència les greus deficiències dels mecanismes de prevenció que el Departament d’Interior tenia fins llavors implantat, ja que no va ser fins la denúncia pública, quan es va observar que ni tant sols, el Departament havia suspès de feina i sou al Doctor Planas, malgrat tenien coneixement de fets anteriors.


Així mateix, fruit de la denúncia pública, també van quedar en evidència les carències del Protocol d’Assetjament Sexual del cos de Mossos d’Esquadra. I és que a més de patir una doble o fins i tot triple victimització, les víctimes han patit un sentiment de soledat que durant el judici d’ahir es va veure novament evidenciat (qüestió denunciada per SAP-FEPOL en Consell de la Policia de 2 de juny).

Per tot plegat des del SAP i des de l’SME volem agrair públicament el pas ferm que malgrat tots els entrebancs, ha mostrat la nostra companya durant tot el procés. Un pas ferm que va permetre empoderar a altres mosses d’esquadra ja que a partir del seu testimoni, es van atrevir a denunciar els fets dels quals elles també havien estat víctimes i que seran jutjats properament a l’Audiència Provincial de Barcelona.
      
NÚMERO DE COMUNICAT:C-100/2024 
DATA:29 de Maig de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies