COMUNICATS 
Nova sentència reconeixent els mateixos drets per a famílies monoparentals 
Per segona vegada, la nostra organització sindical assoleix una sentència favorable que reconeix, per a les famílies monoparentals de les persones membres del cos de mossos d'esquadra, els mateixos drets que tenen les famílies biparentals o clàssiques.   
 
Barcelona, 17 de juny del 2022.-
 
Tal i com el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) informés en comunicat de 2 de febrer 2022, els nostres serveis jurídics aconseguien una sentència pionera a Catalunya gràcies a la qual, es reconeixia el dret a gaudir dels mateixos drets (32 setmanes de permís) a les famílies monoparentals.

Per la contundència de la primera de les sentències, la nostra organització sindical esperava que s’aplanés el camí per a totes aquelles famílies monoparentals de persones membres del cos de mossos d’esquadra que es trobaven en una mateixa situació. No obstant i malauradament hem pogut veure, això no ha estat així.

Però davant la intransigència de les administracions i en defensa dels fills i filles de les persones membres del cos de mossos d’esquadra, la nostra organització sindical ha seguit plantant cara i portant als jutjats, el reconeixement dels drets de les famílies monoparentals.

És per això que avui, la nostra organització sindical anuncia que de nou un tribunal ens ha donat la raó. El Jutjat de lo Social número 2 de Granollers (per segona vegada) ha reconegut el dret per a una mare soltera i membre del cos de mossos d’esquadra, de poder gaudir dels mateixos drets que tenen les famílies biparentals (o clàssiques).

Sota la direcció lletrada d’Adriana Ruscalleda, el Jutjat de lo Social ha estimat les al·legacions formulades per SAP-FEPOL. En aquest sentit el Jutjat deixa en evidència la Seguretat Social a qui ha advertit que, no concedir el dret a poder gaudir de les 32 setmanes que sí tenen les famílies biparentals, “conculcaria el dret d’igualtat que consagra la Convenció sobre els Drets del nen, aspecte prioritari a preservar.

I és que, tal i com la nostra organització sindical hagi defensat sempre, és l’interès del menor (i no exclusivament el del seu progenitor o progenitora) el que és necessari garantir ja que, en cap cas, aquests es poden veure conculcats o discriminats, pel simple fet d’haver nascut en una família monoparental.

Per tant, des del SAP-FEPOL tornem a celebrar que, per segona vegada, hàgim aconseguit una nova sentència en benefici dels drets dels fills i filles de les persones membres del cos de mossos d’esquadra. Ara esperem doncs, que amb aquesta nova sentència i sumada a la primera, el poder legislatiu faci les modificacions normatives adients per tal que aquesta, sigui una qüestió reconeguda d’inici i eviti haver de demanar auxili de manera constant a l’autoritat judicial.
  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-112/2022 
DATA:17 de Juny de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto