CAMP DE TARRAGONA, COMUNICATS 
SAP-FEPOL dona suport a la convocatòria de concentració davant la Sala 112 de Reus 
Davant la convocatòria de concentració proposada per al proper 21 de juny a les 14:30 hores, la nostra organització sindical comunica que hi estarà present i que dona suport a les legítimes reivindicacions col·lectives de les persones membres del cos de mossos d'esquadra que pateixen des de fa massa temps ja, una situació crítica que atempta de manera flagrant contra la seva salut.     
 
Reus, 16 de juny del 2022.-
 
Els efectius policials destinats a la Sala 112 de Reus, mitjançant el sindicat USPAC, han convocat una concentració davant les portes de l’edifici per tornar a fer evident la crítica situació que pateixen ja fa massa temps.

Per tant, tal i com el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) també ha denunciat reiteradament i de manera intensa en respectius comunicats, ens trobem en la mateixa situació que la que va provocar ara fa tot just un any la primera de les concentracions (14 de juliol de 2021).

D’un any ençà, s’han fet dos oferiments provisionals per intentar incrementar els efectius policials que treballen en aquesta destinació i s’han aprovat paquets d’hores extraordinàries per augmentar el número d’operadors i d’operadores que gestionin els servei.

Però penosament la situació segueix essent la mateixa. I continua essent la mateixa situació, perquè el problema de la Sala 112 no és només un problema de manca d’efectius, sinó un problema de model. El model escollit de centralització de les SRC per poder treure més efectius policials al carrer a les Regions Policials és un model que ha fet fallida.

Per tant, la nostra organització sindical estarà sempre al costat d’aquelles i d’aquells que reivindiquen una millora de les seves condicions laborals. No podem permetre que s’exposi per més temps la salut de les persones treballadores i que siguin les seves esquenes, les que carreguin amb tota la responsabilitat d’un model que ha fet fallida.

Tal i com així ja hem traslladat al Consell de la Policia i, tal i com així traslladarem el proper 22 de juny, el model de les Sales de Coordinació cal revisar-lo amb profunditat i cal modificar-lo. Recuperant si s’escau el model anterior, que oferia una proximitat tant al ciutadà, com a les pròpies patrulles.

No obstant, mentre això no es revisi i no es canviï, cal dimensionar amb urgència la Sala 112 de Reus. Cal revisar la quantitat d’efectius policials que son necessaris per garantir la salut de les operadores i dels operadors i cal, multiplicar si és necessari, el número d’efectius policials que hi estan destinats.

Per tot plegat, SAP-FEPOL assistirà a la concentració convocada i animarà al col·lectiu a participar-hi, per fer pública la seva situació i reivindicar la necessitat d’aplicar actuacions urgents que no els deixi per més temps restant a l’escolta, de solucions.
      
NÚMERO DE COMUNICAT:C-110/2022 
DATA:16 de Juny de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies