COMUNICATS 
Esmena als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) en favor de la jubilació anticipada del CME 
SAP-FEPOL ha tingut accés a les esmenes presentades en el marc de la negociació que avui es manté oberta en els Pressupostos Generals de l'Estat i que, juntament amb la de la resolució del nostre expedient inciat l'any 2012, pot resultar la via gràcies a la qual assolim de manera definitiva el dret signat en l'Acord de juliol de 2020. En aquest sentit, les esmenes presentades contemplen el dret a percebre la jubilació als 60 anys, o als 59 en els supòsits que s’acreditin 35 o més anys cotitzats en el cos de mossos d’esquadra.           
 
Madrid, 17 de novembre del 2021.-

El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ve liderant des de fa anys (malgrat el que diuen falsament altres organitzacions) la reivindicació per assolir la jubilació anticipada per al cos de mossos d’esquadra.

Des de la reunió amb el Secretari d’Estat de la Seguretat Social de gener del 2019 Sr. Octavio Granados, amb la qual es va aconseguir accelerar  el ritme per intentar assolir aquest dret (comunicat C-15 de 24 de gener),  passant per la pròpia signatura de l’Acord de jubilació anticipada (que alguns tant han criticat, però que tant necessari ha resultat), la nostra organització sindical ha marcat el ritme, complint per tant amb la seva responsabilitat de sindicat majoritari.

Així, davant l’actual negociació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) i aprofitant l’aritmètica parlamentària, SAP-FEPOL (juntament i en coordinació amb el sindicat de la Policia Foral de Navarra APF) ha intentat incidir per tal que es compleixin els extrems signats en l’Acord de jubilació anticipada de juliol del 2020 i aquest dret sigui realitat abans de finalitzar l’any 2021.

És per això que els passats 19, 20 i 21 d’octubre, a més de reunir-se amb el Ministre de la Seguretat Social (comunicat C-147 de 21 d’octubre), la nostra organització sindical (juntament amb APME) va mantenir reunions amb els Grups parlamentaris catalans (ERC, Junts per Catalunya i PdCat) per treballar conjuntament en l’elaboració de les esmenes que permetin assolir aquest dret per la via dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE).

En aquest sentit, la nostra organització sindical ha tingut a mà el redactat de les esmenes presentades en els PGE, les quals (i a l’espera del resultat final de la negociació) contemplen l’accés a percebre “la pensió de jubilació als 60 anys, o als 59 en els supòsits que s’acreditin 35 o més anys cotitzats en el cos de mossos d’esquadra”.

Per tant, amb la prudència necessària, des del SAP-FEPOL esperem que s’acabin tancant de manera positiva les negociacions que avui s’estan duent a terme. No obstant reclamem als Grups Parlamentaris catalans que participen en el Congrés dels Diputats que facin valer la seva representació i que, l’assoliment de la jubilació anticipada del CME, sigui una línia vermella per tirar endavant o no, els PGE.

Així mateix, i de manera simultània, la nostra organització sindical manté avui una nova reunió amb el Ministeri de la Seguretat Social (resultat de la qual informarem en un nou comunicat) per tal que, ja sigui per la via dels pressupostos, o per la via de la resolució del nostre expedient iniciat l’any 2012 s’acabi assolint aquest mateix any 2021, la jubilació anticipada per a les persones membres del cos de mossos d’esquadra.
                  
NÚMERO DE COMUNICAT:C-156/2021 
DATA:17 de Novembre de 2021
FITXER:20211029.pdf
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies
Utilitzem cookies pròpies i tècniques de tercers d’anàlisi d’ús de la nostra web, a fi de millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració i obtenir més informacióaquí
Accepto