TERRES DE L'EBRE, COMUNICATS 
La nefasta gestió de la marihuana necessita una solució global i transversal 
Les queixes que provoquen les plantes a les comissaries mostra a la societat una imatge de mala gestió que ens debilita com a organització. La gestió de la marihiuana mereix un tracte específic i una solució que interpel·la de manera tranversal a tots els actors polítics, judicials, policials i socials.     
 
Tortosa, 10 d'octubre del 2022.-
 
Catalunya és el màxim productor de marihuana del Sud d’Europa o d’Europa sencera. Des de fa temps ja, el cos de de mossos d’esquadra explota investigacions amb detencions per salut pública i comisos de grans plantacions. Unes investigacions que donen prestigi a la institució i que la mostra com a única eina que intenta combatre, amb els pocs mitjans dels que disposa, al crim organitzat.

Però, per altra banda, el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) ha hagut de denunciar des d’un principi el mal funcionament del model de gestió dels residus vegetals i sòlids que generen aquestes investigacions. Així mateix ha hagut de denunciar, també en el Consell de la Policia, que les persones membres del cos de mossos d’esquadra haguessin de fer de “jardiners a temps parcial” per tallar, recollir i traslladar les plantacions fins a dependències policials.

Per tant, sobre aquesta qüestió, des de la nostra organització sindical reclamem de nou, una solució global i transversal al problema de la gestió de les plantes comissades. Cal una solució a un problema que, per la gran quantitat d’actuacions policials que provoca, sobrepassa al cos de mossos d’esquadra i que per tant, necessita de la intervenció de tots els actors socials, polítics, policials i judicials per solucionar-la.

A tall d’exemple, el dimarts 4 d’octubre es va trobar a La Ràpita una plantació de més de 3000 plantes. I el problema esdevé quan no sabem què fem amb aquestes plantes. I què fem? Doncs, prenem la solució més fàcil. La descarreguem a la porta de la Comissaria (sense importar-nos la imatge que oferim a la població) i no tenim en compte els greus problemes, també de salut pública i molèsties que podem generar.

De fet, tant els mateixos veïns de la Comissaria, com del supermercat que hi ha just al davant ens han traslladat les queixes i la indignació per haver d’aguantar la forta pudor a marihuana que desprenen aquestes 3000 plantes. I qui ha de donar explicacions? Els nostres responsables polítics? Els responsables de la investigació judicial? No! Les ha de donar el cos de mossos d’esquadra.

La professionalitat que mostren els investigadors a la societat, no es correspon amb la què com a cos donem en la gestió de la marihuana. Com a cos no ens podem permetre que la ciutadania que ve a la Comissaria hagi de patir la forta pudor de la marihuana. La ciutadania ve a les Comissaries, entre d’altres, a manifestar-nos que han estat víctimes d’un delicte i per tant, necessita un entorn lluny del que ens provoca el fet de tenir les plantes a les dependències policials.

Per tot plegat la nostra organització sindical torna a reclamar una solució definitiva que no exposi la salut dels efectius del cos de mossos d’esquadra i la de la resta de la ciutadania. Una solució que eviti les queixes del veïnat proper a les comissaries.   
        
NÚMERO DE COMUNICAT:C-171/2022 
DATA:10 de Octubre de 2022
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies