METROPOLITANA SUD, ESCRITS 
La Sala de Coordinació de la RPM Sud segueix patint una negligent manca d'efectius  
En un nou escrit, SAP i SME tornem a denunciar la manca d'efectius que pateix aquesta destinació. Durant el passat mes de desembre, l'Escamot 1 durant la seva setmana de matins (al ser només tres operadors) va haver de ser reforát amb dos efectius més de suport (en total cinc efectius)   
 
Sant Feliu de Llobregat, 9 de gener del 2024.-
 
El Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) i el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME-FEPOL) tornem a denunciar la manca d'efectius que segueix patint la Sala de Coordinació Operativa de la Regió Policial Metropolitana Sud (RPMS). En un nou escrit adreçat a la Direcció General de la Policia (DGP) ambdues organitzacions sindicals hem denunciat per enèssima vegada aquesta situació.

Tal i com hem pogut acreditar, aquest passat mes de desembre, l’escamot 3 en torn de tardes i també en torn de matí, els operadors que treballàvem no arribaven a nou (9). No obstant, aquests mateixos efectius van estar gestionant també, les conferències des de sala central i Reus. Per la seva banda, l’escamot 1, en la seva setmana de matins, eren tres (3) operadors i es van haver de posar amb ells dues persones de suport, sent en total cinc (5) persones. Portaven trànsit amb dos operadors i la resta de conferències (cinc) reunificades en una única conferència. Després de fer gestions amb Sala central es van endur una conferència i es van quedar tres persones per a quatre conferències.

No cal dir doncs, que la càrrega de treball que ha d’assumir una persona operadora de sala és tremenda i en el cas de la Sala Metropolitana Sud arriba a nivells preocupadament nocius per a la salut (especialment per a la salut mental). 

Des del nostre punt de vista creiem que s’haurien de garantir com a mínim dues (2) persones operadores per conferència. I diem dues perquè per exemple, cada hora han d’aixecar-se per fer els exercicis per tal d’evitar lesions que recomana la DGP pel personal que treballa davant de pantalles. Després han de poder anar al servei quan les qüestions fisiològiques així els ho requereixen i també necessiten relleu per tal de fer el descans per poder menjar.

Per tant, si hi ha sis conferències a la metro sud considerem que s’haurien de garantir un total de dotze (12) persones operadores. Xoca el fet que, si per cada conferència hi ha tres seients, significa que en algun moment es va valorar un total de tres operadors, la qual cosa sumaria un total de 18 persones per torn.

Per tant, amb la nova Instrucció el mínim d’efectius baixa al 60% vol dir que deu (10) persones acomplirien els requisits i, si suposem que a cada escamot hi hagués divuit (18) persones, ens trobem amb un dèficit de dues persones per escamot per arribar al mínim de dues persones operadores per conferència.

Des de l’SME i des del SAP hem tornat a instar a la Subdirecció general de recursos humans a buscar solucions immediates a aquesta manca d’efectius en l’esmentat lloc de treball. De no busca-ne i per les vegades que ho hem denunciat, ho considerarem una absoluta negligència ja que, de perdurar més aquesta situació s'estarà posant en risc la salut (física i mental) de les persones treballadores, més quan ja s'han produït episodis d'ansietat tal i com així ho denunciéssim en comunicat de 28 de juny del 2022 i de 8 de novembre de 2022
    
NÚMERO DE COMUNICAT:E-4/2024 
DATA:9 de Gener de 2024
a les xarxes (segueix-nos)
 
 
ARXIU - Consulta mensual
 
Política de Cookies